Alınak'ın ikizlerine polis dayağı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Alınakın ikizlerine polis dayağı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski DEP Milletekili Mahmut Alınak'ın ikiz çocukları Cabbar Hadi ile Bişar Abdi'nin Ayrancı Lisesi önünde polislerce hakaret edilerek dövüldüğü ve daha sonra bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldıkları öne sürüldü.

Alınak, Başbakan Mesut Yılmaz'a gönderdiği mektupta, oğlu Cabbar Hadi'nin okul önünde bir arkadaşı ile yüksek sesle tartışırken orada bulunan polis ekiplerinin olaya müdahele ettiğini ve ikiz kardeşi Bişar'ın da ne olduğunu sorarken hakarete uğradığını kaydetti.Alınak, daha sonra polislerin küfür ve hakaretlerle ikizleri dövdüğünü belirterek, mektupta olayı şöyle aktardı:

‘‘İki polisten biri onlarca öğrencinin önünde ‘Çıkar ellerini cebinden y....' diye öfke ile bağırarak Bişar'ın omuzunu yumruklamıştır. Diğer polis de elini yumruklamıştır. Bişar ‘Ben ne yaptım ki' derken grup amiri olduğunu söyleyen resmi giyimli polis ‘Sen polisle nasıl böyle konuşuyon lan y..... ağızlı' gibi yazmaya utanç duyduğum küfürler arasında çocuğun boynunu bükmeye başlamıştır. İkizi ile birlikte gözaltına almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, ‘Polisle nasıl konuşulacağını sana içerde gösteririm. Şimdi içerde senin şaftına koyacam. Bakalım ondan sonra yine y.....lık yapabilecek misin!' diyerek yol boyunca hakaretini sürdürmüştür. Aynı kişi daha sonra ‘Pis terörist... çeteci.... pezevenk herif, bir iki cop ye aklın başına gelir. Şimdi seni TEM'e göndereceğim' gibi küfür, tehdit, aşağılamayı sürdürmüştür. Daha sonra polis nizamiyesinde bir süre bekletilen ikizlerim tutanak bile tutulmadan serbest bırakılmışlardır.’’

Alınak, bu olayı Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı'na aktardığını, ancak polislerin ‘‘sırra kadem bastığını’’ belirterek, ‘‘Sayın Başbakan, ben bugüne kadar ikiz çocuklarıma fıske dahi vurmadım. Bizler çocuklarımızı devletin polisi dövüp böyle horlasın diye mi büyütüyoruz. Bir eşkıya bile 14 yaşındaki çocuğa el kaldırmaz! Bu da mı münferit bir olay Sayın Başbakan?’’ dedi.

Alınak mektubunda, Başbakan Yılmaz'ın oğlu Hasan'ın da kendi çocukları ile aynı yaşlarda olduğunu anımsattı ve, ‘‘Oğlunuz Hasan, Bişar gibi arkadaşlarının gözleri önünde böyle tartaklanıp, iğrenç küfürlerle aşağılansa içiniz çok sızlardı değil mi? Manisalı çocuklar ve binlerce benzerleri... Bunları siz de çok iyi biliyorsunuz. Bu cesareti nereden alıyorlar? Çocuklara hoşgörü ile yaklaşmak varken devletin çelik yumruğu ile ezmek hangi çağa yakışır acaba’’ görüşünü dile getirdi. Alınak, Yılmaz'dan polisler hakkında soruşturma açılmasını da istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!