Alınak, polislere 1000 YTL tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Alınak, polislere 1000 YTL tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 14:28

KARS'ta, kapatılan DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak, yaptığı bir konuşmasında nevruzda DTP’li gruba müdahale eden polisler için kullandığı “terörist, yaratık” sözleri için davacı olan iki polis memuruna biner YTL tazminat ödemeye mahkum edildi. Alınak, avukatlık ücreti ve gecikme zammı ile birlikte yaklaşık 4 bin YTL tazminat ödeyecek.

Kars DTP eski İl Başkanı Mahmut Alınak, 2007 yılında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen nevruz etkinliklerinde partilileri alandan uzaklaştırmak isteyen polis memurlarına iddiaya göre “terörist, yaratık” demişti. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Avcı ile aynı şubede görevli polis memuru Ali Rıza Yıldız, Alınak'tan tazminat talebiyle dava açtı. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen manevi tazminat davasında Alınak, ‘görevli polis memuruna hakaret’ten suçlu bulundu. Mahkeme, Alınak’ın Emniyet Amiri Avcı ile polis memuru Ali Rıza Yıldız’a 1000’er YTL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.
Avukatlık ücreti ve gecikme zammı ile yaklaşık 4 bin YTL tazminat ödeyecek olan Alınak, dosyayı temyiz ettireceğini belirterek, “Bu karar Türk hukuk tarihinde sanırım bir ilktir. Ama dayakçı polislere tazminat ödemeye ilk defa şahit oluyoruz. Alanlarda terör estiren polisler attıkları dayaklardan para kazanıyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!