Algan: BaÅŸvruruları yarın görüÅŸebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Algan: Başvruruları yarın görüşebiliriz
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2003 11:31

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Tufan Algan, 3 Kasım seçimlerine yönelik yapılan başvuruları muhtemelen yarın görüşmeye başlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Algan, YSK'ya gelişinde, gazetecilerin, ''3 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik başvuruları ne zaman görüşmeye başlayacakları'' yönündeki sorusu üzerine, ''Muhtemelen yarın görüşmeye başlayacağız. Karar, görüşmeler sonucunda çıkar. Kararın yarın veya bir gün olarak ne zaman açıklanacağını söylemek mümkün değil. Karar verildiğinde açıklarız, bekletmeyiz'' dedi.
  Â
''Baskı var mı?'' şeklindeki soruya da Algan, ''Baskı diye bir şey olması mümkün mü, siz biliyorsanız söyleyin. Yok öyle bir şey'' yanıtını verdi.

Yargıtay'ın DEHAP yönecilerinin sahtecilik yaptığına ilişkin kararı onamasından sonra 3 Kasım seçimlerinin iptali için YSK'ya başvuru yapılmıştı.

İşçi Partisi (İP), Genç Parti, Saadet Partisi ile 3 vatandaş seçimlerin iptali, DYP milletvekili dağılımının yeniden yapılması, Emeğin Partisi ve iki vatandaş ise seçimlerin iptal edilmemesi için YSK'ya başvurmuştu.

Haberin Devamı

Bugün de İP Kocaeli İl Örgütü ile Kars'tan Zeki Özer adlı vatandaş 3 Kasım seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ya başvurdu. Ankara'da DEHAP'a oy verdiğini belirten Güzel Baz adlı bir yurttaş, YSK'ya dilekçe vererek 3 Kasım seçimlerinin iptal edilmemesini istedi.

SUÇ DUYURUSU VE REDDİ HAKİM TALEBİ

Bu arada BBP, 3 Kasım seçimiyle ilgili iÅŸlemlerinde görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla YSK BaÅŸkanı Algan ve kurul üyeleri hakkında Yargıtay BaÅŸkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.Â

21. Dönem Muş Milletvekili Zeki Eker ise YSK Başkanı Tufan Algan'ın, DEHAP yöneticileriyle ilgili karar kesinleşmeden yaptığı açıklamalarla taraf olduğunu öne sürerek, kurulun bütün üyeleri hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!