Aleyna’sıyla bayramlaşıp organlarını bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Aleyna’sıyla bayramlaşıp organlarını bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 21:43

ANTALYA'da 5 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan Aleyna Hatun Budanır'ın (17), 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Baba Şahimerdan Budanır, “Kızımla bayramın birinci günü vedalaşayım, sonra organlarını alın” dedi. Dün sabah kızıyla bayramlaşan baba gözyaşlarıyla ayrılırken kızının organları 6 hastaya can, 2 hastaya ışık olmak üzere alındı.

Haberin Devamı

Acılı baba Şahimerdan Budanır, kızının yaşarken de organlarını bağışlamak istediğini belirterek, “Biz de beyin ölümü gerçekleşince tüm organlarını bağışladık” dedi. Kızının hayattan koparıldığını söyleyen Budanır, “Aleyna’nın ölümüne neden olanların cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Budanır, “Yan yolda bulunan yolcu indirme cebine girmeyip anayol üzerinde yolcu indiren ve karşıya geçerken aşırı hızla gelip kızıma çarpan sürücünün en ağır cezayı almasını istiyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın” diye konuştu.

Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Aleyna Hatun Budanır, 16 Ağustos sabahı okul harçlığını çıkarmak için çalıştığı çamaşırhaneden çıkarak servis aracına binmiş, şoför yan yola girmeden Aleyna’yı karayolu üzerinde indirmişti. Yolun karşısına geçmek isteyen Budanır'a, H.K. yönetimindeki otomobil çarptı.

Haberin Devamı

Başarılı bir öğrenci olan kızının yaz tatili nedeniyle çalıştığını, eğitimine katkısı olması için çalışmasına izin verdiklerini söyleyen Şahimerdan Budanır, "Kızıma çarpan aracın sürücüsü H.K., olay günü ifadesi alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı. Kızımın hayallerini elinden aldılar. En büyük hayallerinden biri İtalyanca öğrenmekti" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!