ALES ne zaman yapılacak? ALES sınav yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

ALES ne zaman yapılacak  ALES sınav yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2019 11:14

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından lisanüstü eğitim almak isteyenler için uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) sınav giriş yerleri erişime açıldı. Sınav yerlerinin öğrenen adaylar ALES'in hangi tarihte yapılacağını merak etmeye başladı. Peki, 2019 ALES/1 ne zaman ve saat kaçta yapılacak? ALES sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) yerlerinin belli olması ardından tarih ve saat bilgisi bir kez daha gündeme geldi. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta? ALES yerleri nasıl öğrenilir?

Sınav yerlerini paylaşan ÖSYM, ALES tarihi ve saatiyle ilgili de hatırlatmada bulundu. ÖSYM’nin resmi sayfasından yapılan duyuruya göre, ALESİ, 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak ancak adaylar sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sayısal ve sözel testlerin uygulanacağı sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2019-ALES/1 sınavı 5 Mayıs'ta düzenlenecek.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2019-ALES/1’e başvuran adayların sınava girecekleri bina, salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecek. ÖSYM’nin duyurusunda ayrıca adayların,

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!