AlemdaroÄŸlu için 'aşırma' sorusu

Güncelleme Tarihi:

Alemdaroğlu için aşırma sorusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 16:15

İstanbul Bağımsız Milletvekili Azmi Ateş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu`nun 'Laparoskopik Cerrahi' adlı kitabının intihal (aşırma) olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

AteÅŸ, BaÅŸbakan Bülent Ecevit`in yanıtlaması istemiyle TBMM BaÅŸkanlığı`na sunduÄŸu soru önergesinde, editörleri arasında AlemdaroÄŸlu`nun da bulunduÄŸu kitabın 'New Develepments in Laparoscopy' adlı Ä°ngilizce orijinalinden büyük ölçüde aşırma olduÄŸu iddialarına yer verdi.Â

AteÅŸ, BaÅŸbakan Ecevit`e, "Kamuoyunda  yaygın kanaat haline gelen ve uluslararası boyut kazanan bu aşırma olayıyla ilgili olarak Sayın AlemdaroÄŸlu hakkında herhangi bir yasal iÅŸlem veya bilimsel inceleme yaptırdınız mı?" diye sordu. Â

Alemdaroğlu hakkındaki iddiaların YÖK Araştırma Komisyonu Raporu`nda yer aldığını belirten Ateş, "Alemdaroğlu`nun, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca meslekten men edilmesi gerekiyor" görüşüne yer verdi.  Ateş`in yanıtlamasını istediği diğer sorular şöyle:

Haberin Devamı

"Artarak devam eden bir hukuk tanımazlığa rağmen, hakkında bugünekadar herhangi bir yasal işlem yapılmaması hususunda Sayın Alemdaroğlu`nu ayrıcalıklı kılan nedir? Kişilere özel olarak ortaya konan böyle bir muamele, bir çifte standart değil midir?  Orijinal kitabı yayımlayan Amerikan firmasının mahkemeye vermesi halinde Türkiye`yi yönetenler ve bilim çevreleri, bu hususla ilgili olarak bugüne kadar gerekli yasal işlemleri yapmadıkları için zor durumda kalmayacaklar mı? Bu durum, uluslararası platformlarda Türkiye`nin itibarını zedelemeyecek mi?"


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!