Aldatma cinayetine ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Aldatma cinayetine ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 12:46

BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde geçen eylül ayında, kendisini aldattığını iddia ettiği 20 yaşındaki eşi Meryem Belen’i bıçaklayarak öldüren, kendisini de bacağından yaralayan 27 yaşındaki Kurtuluş Belen’in yargılanmasına başlandı.

‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ‘Ömür boyu’ hapis cezası istemiyle yargılanan Kurtuluş Belen çıktığı ilk duruşmada, “Eşim, evi terk edip annesinin yanına gitti. Kendisi ile konuşmak için gittiğimde ise bana, ‘Sen bana koca olacak adam değilsin. Ben Rıdvan’ı seviyorum, senden boşanıp Rıdvan’la evleneceğim’ dedi. Kendimi kaybettim. Yanımda bulunan bıçağı çıkartıp rastgele sapladım. Bizi bu noktaya, eşimin ihaneti getirdi” dedi.

Mustafakemalpaşa İlçesi Kestelek Köyü'nde yaşayan Kurtuluş ve Meryem Belen Çifti arasındaki ilişki, Meryem Belen’in cep telefonuna gelen mesajlarla kabusa döndü. Geçen Eylül ayında meydana gelen olayda, eşi ile telefondaki mesajlar yüzünden tartıştıktan sonra Karacalar Köyü’ndeki babası İsmail Kaya’nın evine giden Meryem Belen, eve gelen eşi Kurtuluş Belen tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

‘SEN BANA KOCA OLACAK ADAM MISIN?’

Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkında ‘Kasten Adam Öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Kurtuluş Belen’in yargılanmasına başlandı. Kestelek Köyü’ndeki Bor madeninde eşi ile birlikte çalıştığını söyleyen Kurtuluş belen şunları anlattı:
“Eşim Meryem’in cep telefonuna başka erkeklerden mesajlar geliyordu. Bu mesajlar yüzünden kendisiyle kavga ettik. Evi terk edip annesinin yanına gitti. Kendisinden boşanmak istiyordum, Son kez konuşmak için köylerine gittim. Evlerinin bahçesinde buluştuk. Kendisine, “Beni nasıl aldatırsın, kızımızdan da mı utanmadın’ dedim. Kendisi bana, ‘Sen, bana koca olacak adam değilsin. Ben Rıdvan’ı seviyorum, senden boşanıp Rıdvan’la evleneceğim’ dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Bir anda yanımda bulunan bıçağı çıkartıp eşime sapladım. Sonra onun üzerinde kanları görünce pişman olup, kendi bacağıma da sapladım.”

Yaşanan olayları değerlendirdiğinde, gelinen noktaya eşinin ihanetinin neden olduğunu öne süren Kurtuluş Belen, eşini ve kendisini bıçakladıktan sonra, kız kardeşini arayıp olayı anlattığını ve yardım istediğini söyledi.
Duruşma, dosyadaki eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!