‘Alçaklar amacına ulaşamayacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Alçaklar amacına ulaşamayacak’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 20:55

Diyanet İşleri Başkanlığı, fetva hattına yöneltildiği iddia edilen bir soruya ilişkin verilen yanıtın tartışma yaratmasının ardından ‘Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’nu kapattı.

Haberin Devamı

Önceki gün açıklama yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, son günlerde sitelerinin pek çok saldırıya maruz kaldığını, kesinlikle böyle bir fetvanın olmadığını, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. 

‘PARALEL VE DESTEKÇİLERİ’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak “Diyanet’i itibarsızlaştırmak isteyen alçaklar amaçlarına ulaşamayacaklardır ama kirli niyetlerinin pisliğinde debelenebilirler” değerlendirmesinde bulundu. Bozdağ, mesajında, Paralel Devlet Yapılanması ve destekçileri ile beraber dinden, dindarlardan rahatsız “zavallıların”, şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı’na “itibar suikastı” yaptıklarını ifade etti. Bozdağ, “Diyanet, İslam’ın, Müslüman’ın, huzurumuzun, birliğimizin, kardeşliğimizin ve maneviyatımızın hizmetindedir, hizmetinde olmaya da devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI SORU

Diyanet, "Öz kızını öperken şehvet duymanın nikâha etkisi olur mu?” sorusuna verildiği iddia edilen yanıta ilişkin, “Bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler, Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez” demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!