Alçak uçuşta planör faciası

Güncelleme Tarihi:

Alçak uçuşta planör faciası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Eskişehir Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Eğitim Merkezi’nde dün saat 14.30 sıralarında meydana gelen kazada, 2 kişilik PUCHACZ tipi eğitim planörü, eğitim uçuşu sırasında düştü. THK yetkilileri, planörün eğitim merkezi üzerinde alçak uçuş yaparken, yükselişe geçtiği sırada, belirlenemeyen bir nedenle hız kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pist başında çakıldı

Hız kaybı önlenemeyen planör, pist başında yere çakıldı. Planörde bulunan pilotlardan, birçok ulusal ve uluslararası başarıları olan milli planörcü Metin Özbey (40) olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Semih Uzunlar (21) ise kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öğretmen pilot eğitimindeydi

Evli 2 çocuk babası Metin Özbey planörle uçmaya 1990 yılında başladı. Geçen yıl Türkiye Planör Şampiyonası’na Mehmet Erol ile birlikte katılan Metin Özbey birinciliği kazanmıştı. Semih Uzunlar da 2010’da THK’ye girdi. Uzunlar’ın öğretmen pilot eğitiminde olduğu kaydedildi.

‘Motoru yok ki düşsün!’

KAZADA hayatını kaybeden Türkiye birincisi planör pilotu Metin Özbey, Erzincan Havacılık ve Eğitim Merkezi açılışında Hürriyet muhabiri İpek Durkal’la bir araya gelmişti.

Alçak uçuşta planör faciası
Alçak uçuşta planör faciası


Durkal 4 Haziran’da Hürriyet Cumartesi ilavesinde yayınlanan röportajı anlatıyor: “Planör ile gösteri yapıyordu. Son bir kalkış hakkı vardı ve birlikte uçtuk. Ben korkuyordum, o, korkumun üzerine gidiyordu. ‘Ne kadar sürecek?’ diye sormuştum cesur görünmeye çalışarak, ‘Bir ömür anlatacağın kadar uzun’ demişti. Eskişehir’de eğitim uçuşu sırasında yere çakılmış. Oysa ben sormuştum, ‘Düşme riski var mı’ diye. ‘Yok, motoru yok ki düşsün’ demiş, gülmüştü. 500 metre yükselmemiz gerekirken, 750 metre istemişti kuleden. Çünkü gökyüzünde uzun kalmayı, o planörün içinde olmayı çok seviyordu...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!