Alçak koltukçu sansürlenince çılgına döndü

Güncelleme Tarihi:

Alçak koltukçu sansürlenince çılgına döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 12:56

"Alçak koltukçu" lakabıyla tanınan İsrail Dışişleri Bakanı Danny Ayalon, ünlü Fransız haber sitesi Le Post tarafından "gizli ırkçılıkla" suçlanıp, videosu yayından kaldırılınca küplere bindi.

Haberin Devamı

Ayalon'un anlatımıyla yayınlanan ve İsrail-Filistin meselesindeki "gerçekleri" aktardığı iddia edilen Filistin aleyhtarı video, Le Post tarafından "ırkçı" bir söyleme sahip olduğu öne sürülerek yayından kaldırıldı.

Ayalon'un, Filistinlileri desteklediği iddiasıyla, Birleşmiş Milletler'e de ağır suçlamalar yönelttiği videoyu yayından kaldıran web sitesi, İsrailli yetkililere, aldıkları kararı açıklayan bir mektup gönderdi. Mektupta, videoda sarf edilen sözler "karalayıcı" ve "potansiyel ırkçı" olarak nitelendirildi ve bunun, "Post.fr yayın politikasına aykırı" olduğu belirtildi. 

"Irkçı, yabancı düşmanı, ırka dayalı kin duygularını tetikleyici ifadeler, sitemizin şartnamesine göre yasaktır" diye bir açıklamaya yer verilen mektupta, haberi geri çekme nedeninin "gizil ırkçı sözler" olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Bu mektuba cevaben, "İsrail'e destek vermek isteyen tüm Avrupalılara" yönelik yayın yapan 'www.europe-israel.org' sitesinde, İsrail'in karardan duyduğu rahatsızlığı belirten bir haber yayımlandı ve Ayalon'un videosunun arkasında duruldu.

AYALON SOLUĞU TWITTER'DA ALDI

Bu tepkiyle yetinmeyen Dışişleri Bakanı Ayalon, kendi Twitter hesabından, art arda kınama mesajları yolladı. Öfkesini gözler önüne seren mesajların bazıları şöyle:

"Büyük bir Fransız web sitesi, son videomu, 'ırkçılık içerdiğini' öne sürerek yayından kaldırdı."

"Bununla (videoyla) ilgili karşıt görüşler var. Ama 'ırkçı' nedir gerçekten?"

Bu mesajlara yanıt veren Yunus el Harrasi isimli bir Arap muhabirle Twitter üzerinden tartışmaya başlayan Ayalon, 10'u aşkın sayıda mesajla niyetini anlatmaya çalıştı. Harrasi ve Ayalon, videoya konu olan tarihi konuları sosyal medya aracılığıyla uzun uzun tartıştı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u makamında ağırlarken kendisininkinden alçak bir koltukta oturtarak diplomatik krize neden olan Danny Ayalon, o günden beri "Alçak koltukçu" lakabıyla anılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!