Albay Bektaş'tan hakimlere tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Albay Bektaştan hakimlere tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2010 11:22

Poyrazköy davası sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının da aralarında olduğu 6 hakim hakkında 10’ar bin TL’lik tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

'Poyrazköy davası' sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 hakim hakkında 10’ar bin TL’lik tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde hakimlerin, Bektaş’ın özgürlüğünden yoksun kalmasına ve manevi eziyet çekmesine neden oldukları iddia edildi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na sunulan 11 sayfalık dilekçede, davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, mahkemenin üye hakimleri Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimleri Davut Bedir ve Ali Efendi Peksak ile İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Metin Özçelik’ten tazminat talep edildi. Levent Bektaş’ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından sunulan dava dilekçesinde, Bektaş’ın yaklaşık 17 aydır tutuklu olduğuna dikkat çekildi. Bu süreçte hakimlerin, hukukun temel ilkeleri, Anayasa ve CMK hükümlerine aykırı olarak verdikleri kararlarla Bektaş’ın özgürlüğünü kısıtladıkları ve uzun süreli kıyım yaşanmasına neden oldukları iddia edildi.
Hakim Davut Bedir’in arama kararını usulsüz verdiğine ve yanlış uygulamanın yapılmasına neden olduğu belirtilen dilekçede, Hakim Ali Efendi Peksak’ın hukuka aykırı elde edilmiş kanıtlara dayanarak tutuklama kararı verdiği anlatıldı.

Dilekçede Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ile hakimler Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan ve Metin Özçelik’in savunma sırasında bütün detaylar ve hukuka aykırılıklar ortaya konulduğu halde tutukluluk durumunu sürdüren yargıçlar olduğu ifade edildi. Dilekçede, Bektaş’ın özgürlüğünden yoksun kalmasına ve bu suretle manevi eziyet çekmesine neden olan 6 hakimden 10’ar bin TL tazminat talep edildi. Toplam 60 bin TL’lik manevi tazminatın Bektaş’a ödenmesi istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!