Aladağ'daki o yurt yıkılmış

Güncelleme Tarihi:

Aladağdaki o yurt yıkılmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 09:26

Adana'nın Aladağ ilçesinde geçen yıl 11'i çocuk 12 kişinin yanarak can verdiği Süleymancı tarikatına ait kız öğrenci yurdunun geçen hafta sessiz sedasız yıkıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ailelerin avukatlığını üstlenen Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri Can Atalay, bir binanın ancak belediyenin izniyle yıkılabileceğini ifade ederek, dava dosyasında böyle bir belgenin bulunmadığını ifade etti. Yargılama aşamasında binada bilirkişi incelemesine ihtiyaç duyulabileceğini vurgulayan Atalay, şimdi bu imkanın ortadan kalktığını savundu. Bu yıkımın delil yok etme anlamına geldiğini ileri süren Atalay, şunları söyledi:

"Yangının gerçekleştiği andan itibaren Süleymancılar her türlü imkan ve fırsatı kullanarak çocuklara ve ailelere baskı kurmaya ve delil karartmaya çalıştı. Savcılık kapısında çocuklara ve ailelere baskı kuruldu. Geçen 15 gün boyunca Süleymancılar köy köy dolaşıp para teklif edip göz korkutmaya çalışarak ailelerin şikayetten vazgeçmesini sağlamaya çalıştılar. Simdi eşi görülmemiş bir adıma da imza attılar. İlk duruşması yapılmadan ve dosya kapsamında bir karar verilmeden yurt binası yıkıldı. Dava dosyasında yıkıma ilişkin bir karar bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!