Alaçatı’da Ot Festivali izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’da Ot Festivali izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 17:12

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü günü, kortej yürüyüşüyle renklendi. Günübirlik turlarla yüzlerce kişinin otobüsle taşındığı Alaçatı’da adım atacak yer kalmadı.

Haberin Devamı

Çeşme, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü günü hafta sonunun da etkisiyle tıka basa doldu. Ülkenin birçok yerinden düzenlenen günübirlik turlarla yüzlerce otobüs kente geldi. Ot Festivali nedeniyle Alaçatı’ya otobandan binlerce araç girişi olurken; caddeler, sokak araları ve Ilıca Alaçatı arasındaki çamlık yol park eden araçlarla doldu taştı. Kendi araçlarıyla ya da tur otobüsleri ile gelen binlerce kişi, Alaçatı sokaklarını sabahın erken saatlerinden itibaren doldurdu. Restoran ve kafelerde boş yer bulmak mümkün olmazken, Alaçatı sokaklarında kurulan stantlarda yiyecek kalmadı.

KORTEJİN BAŞINI O ÇEKTİ

Festivalin en renkli görüntüleri binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşünde gerçekleşti. Saat 13.00’de Alaçatı Postanesi’nin önünden başlayan kortej yürüyüşünde tam bir izdiham yaşandı. İnsanların yoğun ilgisi nedeniyle kortejin yürüyüşünü tamamlaması saatler aldı. Kortejin en başında yürüyen sakız cinsi koç ilgi çekti.

Haberin Devamı

Yöresel kıyafetli kızların renklendirdiği kortej yürüyüşüne; Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de katıldı.

Güzel ve keyifli bir gün yaşadıklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bu yıl çok büyük katılım var. Yedincisini kutladığımız Ot Festivali’nin bu konuma geleceğini hep ifade etmiştik. Binlerce insan burada. Uzun süredir insanlarımızın yüzü gülmüyordu. İnanıyorum ki dört gün boyunca Çeşme’ye gelmiş bütün vatandaşlarımızın en azından yüzleri gülmeye başladı. Tebessümlerini yüzlerinde gördüğümüzde biz de çok mutlu oluyoruz. Ciddi konuklarımız var. Türkiye’nin dört köşesinden konuklarımız var. Yarın yemek yarışmasıyla festivalimizi bitireceğiz. Dört gün boyunca 100 bin kişi hedeflemiştik" dedi.

Festivale gelenler, kurulan stantlardan doğal ürünleri alma, otlarla yapılan yemekleri, börekleri tatma olanağı da buldu.

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!