Alaçatı'da konut fiyatları tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

Alaçatıda konut fiyatları tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 10:48

Sörf turizmi ve taş mimarisiyle son yılların gözde turizm beldesi haline gelen Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da, butik otellerde gecelik konaklama bedeli 350, sezonluk yazlık konut kirası 10 bin, satılık lüks yazlıkların fiyatı 1,5 milyon YTL'ye ulaştı.

Haberin Devamı

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptığı açıklamada, “iyi hizmet verdiklerini ve hizmetin karşılığını aldıklarını” söyledi.

Tatilcilere iyi fiziki mekanlar sunmak istediklerini belirten Dalgıç, “zenginlik” kavramının herkese göre değiştiğini, yine de Alaçatı'daki butik taş otellerde konaklamanın fiyatının beş yıldızlı otellerden daha pahalı olduğunu bildirdi.

Butik otellerdeki doluluk oranının Nisan ayından itibaren yükseldiğini ifade eden Dalgıç, hafta sonları otellerin dolduğunu, oda ve kahvaltıdan oluşan kişi başı konaklama fiyatının 150 YTL'den başlayıp “ucu açık” şekilde yükseldiğini belirtti.

Sezonun en hareketli olduğu dönemde gecelik konaklama fiyatının 350 YTL'ye ulaştığını bildiren Dalgıç, “Talep de geliyor. Alaçatı'yı merak edip bir defa konaklayan daha sonra 3-5 defa geliyor. Misafirlerimiz turla değil, münferit olarak e-posta aracılığıyla rezervasyon yaptırıp geliyorlar” dedi.

EMLAK FİYATLARI DA YÜKSEK

Alaçatı'ya ilginin artmasıyla beldedeki emlak fiyatlarının da yükseldiğini bildiren Muhittin Dalgıç, şunları kaydetti:

“Belediye başkanı olarak benim burada vatandaşlara söylediğim elindeki mülkiyeti tutmasıdır. Planlamayı da belirleyen, açılımı da sağlayan belediyedir. Zaten belli miktarda alanı var vatandaşın. Vatandaşın sisteme dahil olması için yerlerini mümkün olduğunca sattırmamaya çalışıyorum. 'Bana şu parayı veriyorlar' diyen vatandaşa iki katını teklif ettiriyorum. Alıcısı da veriyor.”

Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın içindeki evlerin fiyatının 150-200 bin YTL'den başladığını ve 1 milyon YTL'ye ulaştığını, Alaçatı Port'ta 2009'da tamamlanacak iki evi 1,5 milyon YTL'ye sattıklarını bildirdi.

Sezonluk yazlık kiralarının da 5-10 bin YTL civarında olduğunu kaydeden Dalgıç, “Alaçatı kapasitesinin daha yüzde 10'unda. İleride daha da gelişeceğine, yaşam standartlarının fiziki anlamda yükseldiği bir belde olacağına eminim” diye konuştu.

“İNSANLARIN YAPISI ETKİLİ”

Hedefledikleri turizm kitlesinin yüzde 40'ının yabancı olduğunu ifade eden Alaçatı Belediye Başkanı Dalgıç, geçen yıl yabancı turist oranının yüzde 30 civarında olduğunu söyledi.

Alaçatı'yı cazip kılan unsurun insan yapısı olduğunu belirten Dalgıç, şöyle dedi:

“Beldenin korunmuş bir coğrafi yapısı ve mimari dokusu var ama insan yapısı da önemli. Burada sabah kalkınca 'Günaydın' diyeceğiniz insanlarla karşılaşırsınız. Kentlerde unuttuğumuz güvenlik burada var. Tüm bunlar fiyatlarda etkili.”

Sörf turizmi ve mimari yapısının da çekici unsurlar olduğunu kaydeden Muhittin Dalgıç, beldeyi planlarken 50 yıllık süreci göz önünde bulundurduklarını, mimari ve coğrafi özellikleri bozmadıklarını ifade etti.

Dalgıç, 2009 yılında da özellikle Norveç, Danimarka, İsveç'ten turistlerin yoğun olarak beldeye geleceğini, “çok iyi para harcayan” İngiliz gruplarla da temaslarının bulunduğunu ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!