Alacaklarını isteyen 2 kardeşe, para yerine kurşun

Güncelleme Tarihi:

Alacaklarını isteyen 2 kardeşe, para yerine kurşun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 12:44

FETHİYE'nin Girmeler Köyü'nde oturan 30 yaşındaki Duran Albayrak ile arkadaşı aynı yaştaki Özcan Ersoy, 7- 8 bin YTL olan alacaklarını istemek için yanlarına gelen 34 yaşındaki Mehmet Çakıroğlu ile 30 yaşındaki kardeşi Ali Çakıroğlu'nu tüfekle vurarak öldürdü.

Zanlılar, 2 kardeşin kendilerini daha önce tehdit edip dövdüğünü, yine aynı şekilde davranacaklarından korkup vurduklarını söyledi. Kardeşlerden Ali Çakıroğlu'nun kısa süre yattığı cezaevinden 7 Mayıs'ta tahliye olduğu anlaşıldı.

Fethiye'de cezaevinden 1 hafta önce çıkan Ali Çakıroğlu ile ağabeyi Mehmet Çakıroğlu, Kemer Beldesi Girmeler Köyü'nde oturan çoban Duran Albayrak ile arkadaşı Özcan Ersoy'un evine dün akşam üzeri giderek 7- 8 bin YTL alacaklarını istedi.

Daha sonra zeytin bahçelerine giden 2 kardeş akşama kadar çalıştı. Saat 20.00 sıralarında eve dönerken yeniden Girmeler Köyü'ne uğrayan Ali ve Mehmet Çakıroğlu, 48 H 5809 plakalı otomobillerinden inmeye fırsat bulamadan, Duran Albayrak ile arkadaşı Özcan Ersoy tarafından otomatik av tüfekleri ile kurşun yağmuruna tutuldu.

Köylülerin ihbarı üzerine gelen jandarma, 2 kardeşin cesetlerini otomobilin içinde, zanlıları ise evlerinde buldu. Evli ve 3 çocuk babası Duran Albayrak, 2 kardeşin kendisini daha önce dövdüğünü, koyunlarını otlatmaya giderken yolunu kestiğini, yetkili makamlara şikayet edince de tehditleri arttırdıklarını, korktuğu için öldürdüğünü söyledi.

Çakıroğlu kardeşlerin cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Babaları yıllar önce trafik kazasında ölen cinayet kurbanı kardeşlerin annesi Zübüke Çakıroğlu, Isparta'da yüksek öğrenim gören kızının yanında misafirken acı haberi alınca ilçeye döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!