Akut'çu Alkan, sporla yaşama döndü

Güncelleme Tarihi:

Akutçu Alkan, sporla yaşama döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 02:02

Akut üyesi Alkan Uğurlu, bir kurtarma operasyonu dönüşü trafik kazası geçirerek ağır yaralanmıştı. Uğurlu, uzun bir tedavi sürecinin ardından yaşama yeniden dönmesindeki en büyük etkenin spor tutkusu olduğunu söyledi.

Antalya'da bir kurtarma operasyonundan dönerken trafik kazasında ağır yaralanan AKUT üyesi Alkan Uğurlu, aylar süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu ve dağcılık sporuna döndü. Vücudunda çok sayıda kırık olan, akciğeri ve karaciğeri zedelenen, omurları kayan Uğurlu, iradesi ve fizik gücü ile eski sağlığına kavuştu. AKUT Antalya Birimi, 28 Ağustos 2000 tarihinde gelen bir ihbar telefonu sonucunda Olympos'ta sarp kayalıkta mahsur kalan Aycan Kazak adlı amatör dağcıyı kurtarmak için harekete geçti. Birim lideri Yılmaz Sevgül ile 10 AKUT üyesi, akşam saatlerinde Olympos'a ulaştı ve çıktığı kayalıktan düşmek üzere olan bilgisayar mühendisi Aycan Kazak'ı kurtardı. Daha sonra Antalya'ya dönmek için hareket eden AKUT üyeleri, Adrasan yolunda trafik kazası geçirdi ve cipleri 56 metrelik uçurumdan yuvarlandı.

Cipte bulunan 4 kişiden Yılmaz Sevgül ve Özlem Kahriman kazayı şans eseri hafif sıyrıklarla atlatırken, Kutay Atmaca'nın kalçası kırıldı, Alkan Uğurlu ise ağır yaralı olarak kurtarılarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı ve 8 gün komada kaldı. Daha sonra da 4 ay hastanede yatan Uğurlu, doktorların yoğun çabaları sonucu yaşama döndü. Hastanede yatarken, yoğun bakım servisinden çıktıktan sonra spor yapmayı bırakmayan Alkan Uğurlu, bir yandan tedavisi yapılırken, diğer yandan ağırlık çalıştı. Hastaneden taburcu edildikten sonra, kısa sürede çok sevdiği dağlara geriye dönen Uğurlu, yoğun bir antrenman programı ile eski formuna ulaştı. Alkan Uğurlu, sağlığını spora borçlu olduğunu belirterek, ‘‘Spordan kopmadığım için bugün hayattayım. Dağcılık tutkusu yaşama dört elle sarılmamı sağladı. Spordan uzak bir yaşam düşünemiyorum’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!