AKUT'a 20 dağ bisikleti

Güncelleme Tarihi:

AKUTa 20 dağ bisikleti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

AKUT'a, kurtarma operasyonlarında daha hızlı ve etkili olabilmesi için Bianchi bisiklet firması tarafından 20 dağ bisikleti ile ekipler için gerekli olan kask, özel bisiklet giysisi ve sırt çantası bağışlandı.

Hızlı müdahale için gerekli

Bisikletler, Barboros Bulvarı'ndaki Bianchi İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde törenle AKUT Başkanı Nasuh Mahruki başkanlığındaki ekibe tanıtılarak teslim edildi. İlk etapta kurulan 20 kişilik ilkyardım bisiklet ekibi için 20 dağ bisikleti ve ekipmanlarının verildiğini belirtten Bianchi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Deniz Çizmeci, son Kaynaşlı depreminde de trafiğin yoğunluğu ve yolların kapalı olması nedeniyle yardım ekiplerinin kriz noktalarına ulaşmakta, iletişim sağlamakta büyük sorun yaşandığını anlattı. Çizmeci, daha hızlı ve etkili olabilmek için bisikletin kullanıldığını gördükten sonra AKUT ile koordineli çalışmaya karar verdiklerini söyledi.

Onarım eğitimi alacaklar

Çizmeci, bisikletli müdahale ekiplerinin sayısının artması halinde AKUT'a gerekli yardımlarının ulaştırılacağını, İzmir'deki fabrikada da bisikletlerinin tamiri için AKUT'tun belirlediği ekibe kurslar verileceğini, bisikletlerin bakım onarımının kendileri tarafından yapılacağını belirtti. Nasuh Mahruki de yurtdışındaki arama kurtarma dernekleri, acil tıbbi müdahalede bulunan sağlık kuruluşları ve sivil savunma birliklerinin tamamında bisikletli müdahale ekiplerinin bulunduğunu söyledi ve firmaya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!