Akut hızır gibi

Güncelleme Tarihi:

Akut hızır gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sivridağ'da kaza geçiren dağcıyı 1 saatte ambulansa yetiştirdiler

ANTALYA Sivridağ'da üzerine kaya düşüp yaralanan İstanbullu dağcı Emrah Aktayca'nın imdadına AKUT yetişti. Tırmanış için Antalya'ya gelen Yıldız Teknik Dağcılık Kulübü üyesi Aktayca ile Akhan Atalay, dün sabah Sivridağ'a gidip bin metrelik sarp kayalıklara tırmanışa başladılar.

KAYA DÜŞTÜ

Yaklaşık 150 metre yüksekliğe ulaşıldığında Aktayca'nın kurmaya çalıştığı emniyet hattı, 50-60 kiloluk bir kaya kütlesinin yerinden kopup dağcıların üstüne yuvarlanmasına neden oldu. Aktayca'nın sol omuzuna ve kalçasına çarpan kaya kütlesi, Atalay'ın da elini ezdi.

Emniyet hattına bağlı oldukları için yuvarlanmaktan kurtulan iki dağcı, aynı bölgede tırmanış yapan diğer dağcıların yardımıyla aşağıya inmeyi başardılar.İç kanaması olan ve büyük acı çeken Aktayca, düz bir alana yatırılırken, hemen cep telefonu ile AKUT'tan yardım istendi.

AMBULANSA BİNDİRİLDİ

Harekete geçen AKUFT timi, kısa sürede olay yerine ulaştı ve yaralıyı sedyeye alarak, kırık bacağını atelle sabitledi. Bu arada, 112 Acil Servis'in ambulansı da yola kadar ulaştı. Kazazede dağcı, sarp kayalıklar arasında 1 saatlik yürüyüşle yola indirilip ambulansa yetiştirildi.

Yaralı Aktayca'yı ambulansa yerleştiren AKUT timi, AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne doğru yola koyuldu. Aktayca'ya burada yapılan ilk müdahalede sol kalça kemiği ile sağ ayak bileğinde kırık olduğu tespit edildi.

Sivridağ'da üzerlerine kaya düşen Emrah Aktayca ile Akhan Atalay'ın imdadına AKUT yetişti. Aktayca'ye sedyeye alan tim, kırık bacağını sebitledi ve zorlu bir inişten sonra ambulansa yetiştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!