'Akupunktur alternatif tıp değil'

Güncelleme Tarihi:

Akupunktur alternatif tıp değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 23:28

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Usta, geleneksel tıp yöntemlerinden akupunkturun ‘alternatif tıp uygulaması’ olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Akupunktur eğitimlerini Almanya’da alan Prof. Dr. Ahmet Usta, “Bazı terimlerin yeniden değerlendirilmesinde yarar var. Akupunktur, ‘integratif’ (bütüncül) bir anlayışla modern tıbba çoktan entegre oldu. Ben Almanya ve ABD’deki gibi ‘integratif’ deyimini daha uygun buluyor, öyle de uyguluyorum. Akupunkturu destek veya tedavi amaçlı yapıyorum. Yani diğer yöntemlerle aynı anda ve birlikte veya hemen sonra” dedi.

Prof. Dr. Usta, gebelik bulantısı ve depresyonda gibi hastalıklarda ise akupunkturun “esas tedavi” olarak kabul edilebildiğini söyledi. 

WHO ETKİSİNİ 4 LİSTEDE TOPLADI
WHO (Dünya Sağlık Örgütü) 2003’teki akupunkturla ilgili son raporunda, tedavisinde akupunkturun etkinliğinin bilimsel çalışmalarla yeterli oranda kanıtlandığı hastalıkları listelendi. Bazılar şöyle: Alerjik rinitler, safra yolları ağrısı, depresyon, dizanteri, adet ağrısı, mide bölgesi ağrıları, inme, tenisçi dirseği.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!