Akün Sineması artık DT'nin

Güncelleme Tarihi:

Akün Sineması artık DTnin
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 22, 2002 11:17

Çok sayıda salonu bulunan dev sinema komplekslerine yenilerek perdelerini kapatan Akün Sineması, artık Devlet Tiyatroları'nın... Ankaralılara 27 yıl sonra hüzünlü bir şekilde veda eden Akün Sineması, tiyatro sahnesi olarak hizmet verecek. Devlet Tiyatroları (DT) tarafından kiralanan salon, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde perdelerini açacak. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı salon, DT'nin Ankara'daki dokuzuncu sahnesi olarak perde açacak.

Haberin Devamı

 DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, Akün Sineması'nın kapatılacağını duyunca Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile irtibata geçtiğini söyledi. Bilgin,"Eksik olmasınlar  Devlet Tiyatroları'nın burada faaliyet göstermesinin uygun olduğunu düşündüler ve yaptığımız kira sözleşmesiyle binayı bünyemize kattık" dedi. 

Sinema salonu olarak inşa edilen Akün'ün tiyatroya dönüştürülmesinin kolay bir iş olmadığını vurgulayan Bilgin, çalışmaları şöyle özetledi: "Bu işi çok ciddiye aldık ve Ankaralılar'ın ortak olmasını istedik. ODTÜ ve TMMOB ile işbirliği yaptık. Onlardan destek istedik. Son derece olumlu karşıladılar. Sinema salonunu inceleyerek bir proje çizme aşamasına geldik. Eski mimarının varislerinden de görüş aldık. Yani, telif haklarına da saygı göstererek bir çalışma yaptık.Tüm bunların yanında maddi imkanları da araştırıyoruz. Gerek kendiimkanlarımız, gerek bütçe imkanları, gerekse sponsor arayışlarıyla Dünya Tiyatro Günü'nde Ankara'da Akün Sineması'nı tiyatro salonu olarak açmak istiyoruz. Sanıyorum, 27 Mart'a yetiştireceğiz. Böylece, Ankara'da yeni bir sahnemiz daha olacak. Hem kendi oyunlarımızı, hem de değişik illerden gelen tiyatroları burada ağırlayacağız."

Bilgin, salonun ismini henüz belirleyemediklerini ifade ederek, "Salonun ismi belki Akün diye kalacak, belki de değişecek. Bu konuda henüz karar vermedik" dedi.  
     
TİYATROLARIMIZ JENERATÖRE KAVUŞTU  
     
Çayyolu'nda devam eden tiyatro salonu inşaatının da sürdüğünü anlatan Bilgin, Yeni Sahne ve Altındağ Tiyatrosu'nu bu yaz kendi imkanlarıyla baştan aşağı revize ettiklerini söyledi.  

Bu iki sahnenin jeneratöre de kavuştuğunu anlatan Bilgin, "50 yıl sonra jeneratörlerimiz oldu. Ne yazık ki yoktu. Şimdi bir tek Küçük Tiyatro'da yok" dedi.

Küçük Tiyatro'da da restorasyon yapmayı hedeflediklerini kaydeden Lemi Bilgin, "Tiyatroyu önümüzdeki yıl içinde orijinaline uygun olarak restore edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!