Aktütün'ün kanlı tarihi

Güncelleme Tarihi:

Aktütünün kanlı tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 10:17

Dün gece hain bir saldırının gerçekleştiği Aktütün Karakolu şimdiye kadar üçü büyük beş kez büyük saldırıya uğradı. Bu saldırılarda toplam 44 şehit verilirken, 42 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN FOTOĞRAFLARI..

İran-Irak-Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunan Aktütün Karakolu'na ilk büyük saldırı 12 Eylül 1992'de gerçekleşmişti. 22 askerimizin şehit edildiği Aktütün karakolu baskınını Irak'ın kuzeyinden gelen PKK 400 kişilik grupla gerçekleştirmişti.

Bundan 16 yıl sonra Mayıs 2008'de ise yine Irak'ın kuzeyinden, Leylek ve Çerçele Dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı. Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 19 terörist öldürüldü.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/sehit_isim.jpgDün gece yine aynı karakola gerçekleştirilen hain saldırıda ise 15 şehit verdik. İki uzman çavuştan halen haber alınamazken, altısı ağır olmak üzere 20 yaralı askerimiz bulunuyor. 

Haberin Devamı

Öte yandan Aktütün Karakolu'na 5 Haziran 2007’de yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, 22 Temmuz 2007’deki saldırıda ise 1 şehit verdik. 

44 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 42 teröristin de etkisiz hale getirildiği bu saldırıların ardından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını  kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, dünkü saldırının ardından da  yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!