Aktütün Köyü göçe hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Aktütün Köyü göçe hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 17:42

Aktütün Sınır Jandarma Karakolu’na yönrelik cuma günkü saldırının ardından Mehmetçik saldırıyı gerçekleştiren terörist grubu etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Bölgede askeri hareketlilik sürerken, teröristlerin saldırısındaki detaylar da tek tek ortaya çıkmaya başladı.

Olayla ilgili incelemede ilk elde edilen bulgulara göre, PKK’lı teröristlerin Aktütün’e saldırmadan önce çatışma sonrası karadan gelecek takviye birlikleri engellemek ve pusuya düşürmek için de 5 kilometrelik köy yolunun belirli noktalarına uzaktan kumandalı 4 mayın döşedi. PKK’lı teröristlerin Dağlıca baskınına benzer bir yöntem kullanmaları dikkat çekerken, Bayraktepe Sınır Bölüğü'ne havadan takviye göndermesi ve buradaki mehmetçiklerin çetin çatışması, PKK’lıların bu palanını bozdu.

Aktütün Köyü'ne giden yolun belli noktalarında mayınların bulunması üzerine sabah açılan köşe giriş çıkışlar yeniden kapatıldı. Aktütün Köyü yolu, 20 kilometre uzaklıktaki Beyyurdu Köyü girişindenden itibaren küpütoylürük, mayınların etkisiz hale getirilmesi için uzman ekipler görevlendirildi.

KÖYLÜLER AKTÜTÜN'DEN GÖÇE HAZIRLANIYOR

Bu arada Genelkurmay'ın Aktütün Karakolu'nu 300 metre yukardaki Berçar Tepe'ye taşıma kararı verirken, Aktütün Köyü'nde oturanlar da evlerini boşaltmaya hazırlandıklarını söyledi.

Köy heyeti toplanarak, Aktütün’ü en kısa zamanda boşaltamak için hazırlık yapılmasını kararlaştırdı. Aktütün Karakolu'nun 5 ayda 2 kez baskına uğradığını söyleyen köylüler, her çatışmada ateş altında kaldıklarını, 75 hanede oturan 600 nüfusun sıkıntı yaşadığını, evlerin zarar gördüğünü, canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!