Akşener'e ‘iştirak’ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Akşenere ‘iştirak’ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ordu içine eleman sızdırarak Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) ait gizli belgeleri elde ettiği gerekçesiyle tutuklanan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu ile ilgili iddianame tamamlandı.

Deniz Kuvvetleri Askeri Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Orakoğlu ve polis kökenli onbaşı Kadir Sarmusak'ın, TCK'nın 132-1 maddesi uyarınca 1 yıldan 8 yıla kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İçişleri eski Bakanı Meral Akşener de ‘suça iştirak' gerekçesiyle suçlandı. Akşener'in dokunulmazlığının kaldırılması için Deniz Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanlığı'na başvurması ve Genelkurmay'ın da Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM'den dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke göndermesi gerekiyor.

AVUKATA VERİLMEDİ

Bu arada iddianameyi almak üzere dün Deniz Kuvvetleri'ne giden Orakoğlu'nun avukatı Suat Çelebi'ye iddianame ‘gizli' olduğu gerekçesiyle verilmedi. Ancak, yargı kaynakları iddianame hazırlandıktan sonra kamuya açık olduğunu, yalnızca duruşmaların gizli olabileceğini belirttiler. Aynı kaynaklar, ‘‘Ancak iddianame sanığa tebliğ edilmeden önce avukatına verilmeyebilir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'da böyle bir yöntem izlemiş olabilir'' değerlendirmesini yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!