Akşam ezanı saat kaçta okunacak? 7 Mart 2019 ezan saatleri

Güncelleme Tarihi:

Akşam ezanı saat kaçta okunacak 7 Mart 2019 ezan saatleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 18:40

Regaip Kandili'ne oruç tutarak giren milyonlarca Müslüman, iftarlarını açacakları akşam ezanı saatini sorgulamaya başladı. İslam alemi tarafından idrak edilen mübarek Regaip Kandili'nde oruç tutarak ibadet eden vatandaşlar, 7 Mart'ta akşam ezanının saat kaçta okunacağını merak ediyor. Peki, 7 Mart Perşembe günü akşam ezanı saat kaçta okunacak? Regaip Kandili'nde oruç tutanlar iftarı saat kaçta açacak?

Haberin Devamı

2019 yılında idrak edilen ilk kandil olan Regaip Kandili'nin manevi havasını daha iyi almak için oruç tutarak ibadet eden vatandaşlar, akşam saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte akşam ezanı saatini sorgulamaya başladı. Regaip Kandili orucu tutan Müslümanlar, akşam iftarlarını saat kaçta açacaklarını merak edip araştırıyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte, 7 Mart 2019 il il Diyanet akşam ezanı vakitleri...

AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA OKUNACAK?

7 Mart 2019 Perşembe günü akşam ezanı İstanbul'da saat 19:08'de, Ankara'da 18:53'de, İzmir'de 19:17'de ve Bursa'da ise 19:08'de okunacak ve Regaip Kandili'nde oruç tutan vatandaşlar orucunu açacak.

İL İL AKŞAM EZANI SAATLERİ

ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

Haberin Devamı

Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

BAKMADAN GEÇME!