AKP'lilerden imar affını pekiştiren teklif

Güncelleme Tarihi:

AKPlilerden imar affını pekiştiren teklif
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 10:20

Bütçe Yasasına eklenen gecekondu affının ardından AKP Mersin Milletvekili Saffet Benli ve 9 arkadaşı da benzeri bir yasa teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

Haberin Devamı

AKP Mersin Milletvekili Saffet Benli ve arkadaşlarının hazırladığı ve AKP Grup Yönetiminin de onayını alan yasa teklifi, İmar Yasasına 11’nci geçici maddenin de eklenmesini öngörüyor.

2002’DE DE BENZERİ YASA, "BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE" ÇIKMIŞTI

Teklifinin gerekçesini, İmar Yasası’nın 31’inci maddesi uyarınca kullanma izni alamayanların elektrik, su ve kanalizasyon hizmetinden yararlanamadığı, ancak belediyelerin bu yapıların birçoğuna yol, su, kanalizasyon ve doğal gaz gibi altyapı hizmetleri götürdüğüne dikkat çekerek açıkladı.

Benli, 19 Ocak 2002’de imar yasasına eklenen geçici madde ile kullanma izni verilmeyen ve alınmayan bu tür yapılara, belediyelerce yol, su, kanalizasyon, doğal gaz gibi altyapı hizmetlerinin birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde bir defaya mahsus olmak üzere 6 ay içinde başvurulması halinde, "kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak elektrik ve su bağlanabilmesine olanak tanındığını" anımsattı.

Haberin Devamı

Benli, "Ancak pek çok vatandaşımız bu süreyi kaçırmıştır. Teklifimizle verilen haktan yararlanamamış vatandaşlarımıza müracaat hakkı tanınmıştır" dedi.

AKP’li Benli’nin teklifinin bu haliyle yasalaşması durumunda, İmar Yasası’na Geçici Madde eklenecek. Böylece, "Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara belediyelerce yol, su, kanalizasyon, doğal gaz gibi altyapı hizmetlerden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu yasanın yayımı tarihinden itibaren 6 ay içerisinde başvurulması üzerine kullanma izni alıncaya kadar geçici olarak elektrik, su, telefon, doğalgaz veya kablolu TV gibi altyapı hizmetleri" verilecek. Teklifte, "Bu madde kapsamında elektrik, su, telefon, doğal gaz veya kablolu TV bağlanmasının herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmeyeceği" düzenlemesi de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!