AKP'li milletvekili dolandırıcılığı önledi

Güncelleme Tarihi:

AKPli milletvekili dolandırıcılığı önledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 14:24

AKP Milletvekili Ilıcalı'nın, Ilıca ilçesinde bir süre önce Organik Tarım Ofisi adı altında tören düzenlenen işyerinin açılışında yer alan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adının bulunduğu çelenk dikkatini çekti.

Abdullah Gül'ün özel kalemini arayarak, Ilıca'da açılışı yapılan Organik Tarım Ofisi'ne, çelenk gönderilip gönderilmediği sorusuna ”hayır” yanıtını alan Ilıcalı, yüksek fiyatlarla buğday alımı yapacağını vaat eden kişilerin dolandırıcı olabileceğini düşünerek durumu emniyete intikal ettirdi.

Daha sonra, piyasadan çek karşılığı organik ürün toplamaya çalışan K.K'nin polis tarafından bulunarak sorgulanmasının ardından bu kişinin daha önce karşılıksız çek vermekten cezası olduğu belirlendi. K.K'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, bir süre önce İstanbul'a göçü önleme projesi kapsamında başlattığı “Organik Buğday” alımının Ilıca ilçesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Ilıcalı, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Organik tarım ürünlerinin alınması ile ilgili bir mağazanın açılışına gönderilen çelenklerden birinin Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül'e ait olması dikkatimi çekti. Daha önce bu kişilerin bölge çiftçisine alımlarda yüksek rakam vermesi tereddüdümüzü iyice artırdı.

Abdullah Gül'ün çelengi bu işyerine büyük bir avantaj sağlamıştı. Ankara ile temas kurdum ve bakanın böyle bir işyerinin açılışından haberi olup olmadığını sordum. Olayın düzmece olduğunu anlayınca durumu Kaymakamlığa ve Emniyet Müdürlüğüne bildirdim. Biz bunu yapmasaydık, bölge çiftçimiz büyük ölçüde mağdur olacaktı. Ben duyarlı çalışmalarından dolayı Ilıca Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!