AKP'li Fırat'tan Baykal'a ‘vergi’ iması

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fırattan Baykala ‘vergi’ iması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 20:05

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a avukatlık kazancıyla ilgili ‘vergi’ imasında bulundu.

Malatya Yapı ve Dogalgaz Fuarı için kente gelen Dengir Mir Mehmet Fırat basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dokunulmazlıkların kaldırılması önerisine tepki gösteren Fırat, “Sayın Baykal, servetinin temelinde yasaklı olduğu dönemde yapmış olduğu avukatlıktan gelen gelirler olduğunu söylüyor. Ben de kendilerine çok basit bir soru soruyorum. Bunun için dokunulmazlığın falan kaldırılmasına lüzum yok, kıvırmaya lüzum yok. Hangi tarihten hangi tarihe kadar avukatlık yaptınız? Hangi vergi dairesinde mükelleftiniz? Bu süreç içerisinde ne kadar gelir beyan ettiniz? Ne kadar vergi ödediniz? Bunu gizlemenin hiçbir alemi yok” dedi.

Baykal’ın servetinin temelinde helal kazanılmış, vergisi ödenmiş gelir olduğu ortaya çıkarsa herkesin mutlu olacağını belirten Dengir Mir Mehmet Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama bunu açıklamadığı süreç içerisinde vergi kaçakçısı olur. Bunu da bir genel başkana yakıştırabilmek mümkün değildir. O bakımdan benim niye sorduğum gibi, işi başka yönlere çeken ifadeler kullanmaya lüzum yok. Burada bulunan her vatandaş, bana, Sayın Baykal’a veya diğer bir siyasiye istediği soruyu sorma hakkına sahiptir. Bizlerin de siyasiler olarak buna cevap verme mecburiyetimiz vardır. Çünkü biz siyaset yapmayı kabul ettiğimiz andan itibaren bu soruları cevaplandırmayı kabul etmiş oluyoruz. Ben bu soruyu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak soruyorum.”

Deniz Baykal'ın, kendisine vekalet vermesi halinde bu belgeliri alabileceğini söyleyen Fırat, “Ben onun yerine gider bu belgeleri alır ve sizlere açıklarım. Onu bu yükten kurtarmış olurum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!