AKP'li Ergün'den Bahçeli'ye harita cevabı

Güncelleme Tarihi:

AKPli Ergünden Bahçeliye harita cevabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 17:39

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili eleştirilerine, “Çıkıp haritalar gösteriyor. Asıl o haritaları göstermek bölücülük propagandasıdır” dedi.

Ergün, partisinin Düzce'nin Akçakoca ilçe teşkilatının 3. olağan kongresinde, en iyi parti liderinin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Erdoğan'ın her gün ülkenin farklı bir yerinde halkla iç içe olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın haftada bir partisinin grup toplantılarında uzun uzun konuştuğunu belirten Ergün, şöyle devam etti:
“Sayın Baykal önceleri yılda bir Sosyalist Enternasyonalin toplantılarına katılırdı, şimdi ona da almıyorlar. Diğer yandan bakın son altı yılda Bahçeli Düzce'ye kaç kere geldi? Sayın Başbakanımız kaç kere geldi? Geçen gün bana kızmış ateş püskürüyor bunları hatırlattığım için. Sen de git doğuya, buraya da gel oraya da git. Askerinin öldüğü yere, memurunun gittiği yere sen de git. Bu yüzden kızmış bana. Çıkıyor haritalar gösteriyor. Kaç kere gitmiş doğuya ya da buraya gelmiş. Asıl o haritaları göstermek bölücülük propagandasıdır.”

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla muhalefet partilerinin ittifak arayışlarına başladığını söyleyen Nihat Ergün, şöyle konuştu:
“Yerel seçimlerde kim kaç hokka göreceğiz. Milletimiz kötüye oy vermesin. Eğer biz de kötüysek oy vermesinler. Bunların 'biz daha iyisini yaparız' gibi projeleri yok. Karalama kampanyası yapacaklar. Buna hazır olun. Bakıyorum şimdi 'ittifak yapalım' diyorlar. Çıkın derdinizi anlatın. Millet derdini anlatana dinleyene oy veriyor. İttifakla falan bu işler olmaz. Bir araya geldiniz diye size oy vermez bu millet. Kutuplaşma siyaseti uygulayacaklar, bizi karalayacaklar. Bunlara karşı dayanıklı olun.”

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiğini de anımsatan Ergün, “Bu Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. Bizim hedefimiz, 2023'te, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ekonomik açıdan dünyada Türkiye'yi ilk 10'a sokmak. Hedefimiz bu. Bunu dört dönem iktidar olarak istikrarı bozmadan başaracağız” dedi.

ÇİNLİLER FINDIK ÜRETİME BAŞLAYACAK

Türkiye'nin dört bir tarafını karış karış dolaştıklarını, tüm bölgelerin istek ve sıkıntılarını bildiklerini belirten AKP Grup Başkanvekili Ergün, Karadeniz'in en büyük isteğinin fındık fiyatlarının artırılması olduğunu söyledi.

Çin'in fındık ağaçları yetiştirmeye başladığına dikkati çeken Ergün, “Çinlilerin fındığı dünya piyasalarında yer aldı mı o zaman vay halimize. Bu adamlar bilinçli tüketen bir toplum değil. Hala bir avuç pirinçle karınlarını doyuruyorlar. Bizim 2 liraya satmadığımız fındığı bunlar 50 kuruşa satarlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!