AKP'li belediyeden sokağa 'Refah' adı

Güncelleme Tarihi:

AKPli belediyeden sokağa Refah adı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

28 Şubat süreci sonrasında kapatılan Refah Partisi'nin ismi, Mamak Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonucu ilçedeki büyük bir sokağa verildi.

Mamak Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısına, kapatılan Refah Partisi damgasını vurdu. Mecliste İsimlendirme Komisyonu raporu okunurken ilçedeki bir sokağa 'Refah' isminin verildiği anlaşıldı. CHP'li üyeler buna itiraz edince Meclis'te tartışma çıktı. Komisyon Başkanı olarak söz alıp kürsüden raporu savunan Turan Aksoy, "Eğer mümkün olsaydı, ben gönlümden geçeni söyleyeyim, o sokağa veya daha büyük bir caddeye Mamak'ta Refah Partisi caddesi ya da sokağı adını koyabilirdim. Ve bundan da hiç gocunmazdım" dedi. Kararı ve Aksoy'un açıklamalarını eleştiren CHP'li Muharrem Özcan ise şöyle konuştu: "Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan her fırsatta partisinin ve kendisinin değiştiğini söylüyor. Bu nasıl bir değişmedir. AKP'li meclis üyesi arkadaşlar Mamak'ta Refah Partisi'ne olan özlemlerini açıkça dile getirebiliyorlar."

’Temsili düşman güçlerine’ son

BAŞBAKAN Erdoğan'ın pazar günü katılacağı Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü ilk kez farklı biçimde kutlanacak. Kutlamada, 'temsili düşman güçleri' olmayacak, silah atılmayacak. AKP Milletvekili Avni Doğan, "100 yıl önceki bir olayda hálá Fransızlara düşmanlık besleyecek canlandırmaların yapılması doğru değil" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!