AKP'li başkan, ayıyı kalaşnikofla tarayarak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

AKPli başkan, ayıyı kalaşnikofla tarayarak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 15:02

Erzincan'ın Uluköy Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Salih Kara, tarlalardaki mahsule zarar veren domuzlar için düzenlenen sürek avında, karşılaştıkları ayıyı kalaşnikof tüfekle öldürdü.

Erzincan'a 28 kilometre uzaklıktaki 3 bin nüfuslu Uluköy Beldesi'nde son zamanlarda arazideki mahsule zarar veren domuzlara yönelik belde halkı tarafından sürek avı başlatıldı. Bir aydır devam eden ve haftada 4 gün sekizer kişilik gruplar halinde düzenlenen sürek avında, 12 bin dönüm arazide yetişen domates, karpuz, kavun ve biber tarlalarına zarar veren domuzları etkisiz hale getirmek için, köylüler seferber oldu.

Köylüler, akşam havanın kararmasıyla birlikte arazide domuz avına çıkarken, sabah saat 04.00'e kadar tarlalarda nöbet tutmaya başladı. Önceki akşam aralarında Uluköy Beldesi Belediye Başkanı Salih Kara'nın da bulunduğu grup, domuz avına çıktı. Sekiz kişiden oluşan grup beldeye bir kilometre uzaklıktaki Bük mevkiinde bir anda karşılarına çıkan ayıyla yüz yüze geldi. Aynı zamanda korucu olan Başkan Kara, kendilerini fark eden ayıyı uzaklaştırmak için kalaşnikof tüfeğiyle havaya ateş açtı. Ancak Başkan Kara, üzerlerine saldırdığını öne sürdüğü ayıyı, 10 el ateş ederek öldürdü.

Başkan Kara, “Domuzlar vatandaşların domateslerine, fasulyelerine ve karpuzlarına büyük zarar veriyorlardı. Biz de belde halkı olarak her gece sürek avı düzenlemeye başladık. Benim de katıldığım sürek avında domuz beklerken karşımıza ayı çıktı. Arkadaşımız bana saldırıyor diye bağırınca onu korumak için kaçar diye önce havaya ateş ettim. Ancak kaçmayınca öldürmek zorunda kaldım. Üzgünüm.” diye konuştu. Başkan Kara'nın öldürdüğü yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki ayı belediyeye ait kepçeyle Karasu Nehri'nde açılan çukura gömüldü.

CEZASI VAR

Erzincan Çevre ve Tarım İl Müdürü Zakir Karartı, olayın tarım alanları içerisinde olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirtti. Karartı, “Yaban domuzu için sürek avı yapan köylüler tarafından ayının saldırıya geçmesi üzerine vurulduğunu öğrendik. Olayın olduğu yerde inceleme yapacağız. Bizim Merkez Av Komisyonumuzun kitapçığında ayının korunması gereken hayvan olduğu için 235 YTL ceza yazılacak. Ayrıca bunu vuran kişiye 17 bin YTL tazminat davası açılacak. Tabi ki buradaki ifadede ayının insanlara saldırıya geçtiği anlatılıyor. Bunun mahkemeye sunulması gerekiyor. Neden vurulduğu, can güvenliği var mıdır yok mudur itiraz hakkını kullanacak. Bu hukuka kalmış bir olaydır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!