AKP'li Bağış'tan ABD'ye: Böyle ortaklık olmaz

Güncelleme Tarihi:

AKPli Bağıştan ABDye: Böyle ortaklık olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 09:14

Washington’da, TBMM heyetiyle birklikte çeşitli temaslarda bulunan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Istanbul Milletvekili Egemen Bağış, temaslarını , değerlendirdi.

Haberin Devamı

AKP’nin Dış İlişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı Bağış, ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan Kongresi yetkilileri ve Amerikan medyası ile yaptıkları görüşmelerde, gelinen bu durumdan duydukları endişeyi dile getirdiklerini belirterek, ABD’nin, PKK konusundaki tutumunu eleştirdiklerini ‘Böyle stratejik ortaklık olmaz, bu stratejik ortaklığımıza yakışmaz, artık PKK konusunda somut bir şeyler yapmanız gerekiyor‘ dediklerini söyledi.

Bağış, Washington’daki temaslarında, bir araya geldikleri, Amerikan Dışişleri Bakanlığı ve Savunma bakanlığı yetkililerine, "PKK terörü konusunda, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun zorluğunu, Meksika örneğiyle anlattıklarını ve Amerikalılara, Meksika sınırından ABD’ye sızan teröristler, San Diego’ya gidip, Amerikan vatandaşlarını ve askerlerini kurdukları bombalı tuzaklarlarla yok edip, yeniden Meksika’ya kaçsalar sizin tavrınız ne olur sorusunu sorduk. Türkiye ile ABD’nin stratejik ortaklar olduğunu ancak ABD’nin PKK konusundaki tutumunun stratejik ortaklığa yakışmadığını söyledik. Irak'taki Kürt bölgesi liderlerine, bölgede barınan terör örgütü mensuplarını Türkiye'ye iade etmeleri yönünde baskı yapması gerektiğini hatırlattık" dedi

ERMENI TASARISI OYLAMASI ‘BIÇAK SIRTI‘

Bağış, bugün Amerikan Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesinde yapılacak sözde Ermeni Soykırım tasarısı oylaması içinde ‘Bıçaksırtı‘ ifadesini kullandı. Bağış, Dış ilişkiler komitesinde yapılacak olan oylamanın ucu ucuna geçecek bir oylama olacğını tahmin ettiklerini belirterek, "Bu tasarı 2005 yılnda da, ABD Temsilciler Meclisinin Dış İlişkiler Komitesine gelmişti, o zaman da 40’a 7 bir oranla bu komisyonda kabul edilen tasarı, Temsilciler Meclisinin gündemine alınmamıştı" dedi. Bağış, "Biz Washington’da yaptığımız bütün temaslarımızda, tasarının Amerikan Temsilciler Meclisinden geçmesi halinde, Türk Amerikan ilişkilerinin çok fazla zarar göreceğini söylüyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan Kongresi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde sözde Ermeni Soykırım yasa tasrısının Amerikan, Temsilciler Meclisinden geçmesi halindeki yaşanabilecek olumsuzlukları kendilerine hatırlattık" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!