AKP'den CHP'ye 'hodri meydan'

Güncelleme Tarihi:

AKPden CHPye hodri meydan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 17:29

Atanmışların dokunulmazlıklarının kaldırılmasından başlayarak bütün dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP’ye "hodri meydan" diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP’yi de "darbe çığırtkanlığı" yapmakla suçladı.

Fırat parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 2000 yılından sonra Türkiye’nin en önemli kazanımlarından birisinin siyasete kalite gelmesi olduğunu kaydetti.

AĞZINI BOZDU!

Ancak son günlerde bazı siyasilerin bunu bir kenara bırakarak sokaktan ekmek toplayan bir alkoliğin dahi kullanmayacağı kelimelerle siyaset yaptıklarını savunan Fırat, ağız ishaline yakalanmışçasına konuşulduğunu, kulakların bile duymadığı bu ortamın hoş olmadığını söyledi. Bazı siyasiler tarafından gündemin başka yerlere, çatışma noktalarına çekilmek istendiğini kaydeden Fırat, 27 mayıs, 12 mart ve 12 eylül öncesi dönemlerden örnekler verdi. Fırat, CHP Lideri Baykal’ı ima ederek, şöyle dedi: "Birileri dönemin Başbakanı Menderes’in Kızılay’da yakasına yapıştı. Rahmetli Menderes ’ne istiyorsunuz’ diye sorduğunda ’özgürlük, demokrasi istiyoruz" dediler. Menderes de "bir başbakanın yakasına yapışmaktan daha büyük özgürlük olabilir mi?’ dedi. Bugünkü siyasiler o meydandaydı, o meydandan geliyorlar. Neredeyse yarım asırı geçen bir süreden bahsediyorum. Artık Türkiye’yi bu şekilde bir yere götürebilmek mümkün değil."

Fırat, son günlerde mal beyanı konusunun gündeme getirildiğini, AKP olarak servetlerinin hesabını vermekten hiç bir zaman kaçınmadıklarını anlatırken, sadece "mal beyanını açıkla" lafının gündem bulandırmaktan başka bir şey olmadığını savundu.

HODRİ MEYDAN

Fırat Anayasa ve yasalardaki dokunulmazlıkların tamamen kaldırılmasını teklif ederken, "Atanmışların dokunulmazlıklarının Anayasa’da ilgili maddelerden başlayarak, daha sonra özel yasalardaki maddeleri değiştirerek kaldıralım. Sonra da Avrupa’nın normları çerçevesinde milletvekili dokunulmazlıklarını düzenleyelim. Hodri meydan diyoruz" diye konuştu.

'ATATÜRK CHP’LİLERİ SOPAYLA KOVALARDI'

Fırat, dün Başbakan Erdoğan’ın İş Bankası konusundaki açıklamalarını ve Baykal’ın bugün verdiği yanıtı anımsatırken de, "CHP’de 12 Eylül rejimi tarafından kapatıldı. Aslına bakarsanız Atatürk’ün kurduğu CHP yok. Eğer Atatürk yaşasaydı, sopayı alıp CHP’lileri kovalardı çünkü kendi kurduğu CHP bu değil" dedi.

'DARBE ÖZLEMİ İÇİNDELER'

Fırat, 27 mayıs öncesi Menderes’in yakasına yapıyan kişiden Baykal’ı kastedip kastetmediğinin sorulması üzerine, "Belki yakasına yapışan kişi o değildi ama o hareketin içindeydi" dedi. Fırat, tek parti döneminden sonra tek başına iktidara gelemeyen CHP’nin tarihi süreçte ya darbe sonrası koalisyonlarda yeraldığını ya da CHP’ye görev verildiğini kaydederken, "CHP gene aynı özlem içinde görünüyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!