AKP'den Angelina Jolie'ye davet

Güncelleme Tarihi:

AKPden Angelina Jolieye davet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 14:57

AKP Kadın Kolları Başkanlığı, 27-28 Kasım'da düzenlenecek ve iş dünyasında kadının rolünün ele alınacağı toplantıya, ünlü film yıldızı Angelina Jolie'yi davet etti.Jolie, davete icabet için ABD’deki bir yardım kuruluşuna bağış koşulu getirdi.

Haberin Devamı

AKP Angelina Jolie'yi davet etti


AKP, küresel ekonomik kriz sürecinde dikkatleri iş dünyasındaki başarılı kadınlara çekmek için önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin tarafından düzenlenen “İşte Kadın Kongresi”nde açılış konuşmasını Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Başbakan Erdoğan yapacak.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, partisinin kadın kollarının 2 yıldan beri uluslararası toplantılar düzenlendiğini belirtti.


Bu kapsamda, iş dünyasında kadının rolünün masaya yatırılacağı “İşte Kadın” konulu bir toplantı düzenleyeceklerini ifade eden Şahin, toplantıya işçi, işveren, dünyada rol modeli olmuş güçlü kadınları davet ettiklerini söyledi.


Angelina Jolie'yi de bu toplantıya davet ettiklerini anlatan Şahin, “Dünyanın kabul ettiği güçlü bir sanatçı. Yardımseverliğiyle bütün dünya onu biliyor. Biz de bu anlamda davet ettik. Davetimizle alakalı süreç, bu hafta takip ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ancak Jolie, toplantıya katılmak için ABD’deki bir yardım kuruluşuna bağış koşulu getirdi. Şahin, “Biz iktidar partisiyiz. Yaptığımız hiçbir programda, davet ettiğimiz hiç kimseye para vermedik. Bunu onlara ilettik. Şimdi onlardan yanıt bekliyoruz” dedi.


ABD'den Terry Neese ve Mona Dimond, Pakistan'dan Manail Anis Ahmed'in, toplantıyla ilgili davetlerine olumlu yanıt verdiklerini bildiren Şahin, “İstiyoruz ki bütün dünyadan güçlü kadınlar gelsin ve güçlü bir ses çıkaralım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!