AKP'de İstanbul için nefes nefese yarış

Güncelleme Tarihi:

AKPde İstanbul için nefes nefese yarış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2004 01:52

AKP'nin İstanbul Büyükşehir adaylığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce arasındaki çekişme iyice hızlandı.

Kulislere sızan bilgilere göre AKP, Beyoğlu'na Süleymaniye Camii eski imamı, ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın oğlu Ahmet Demircan'ı, Tuzla'ya da Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demirci'yi aday gösterecek. AKP kulislerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Topbaş'ın aday gösterilmesi halinde Güllüce'nin, Güllüce'nin aday gösterilmesi halinde de Topbaş'ın ‘Genel Sekreter’ yapılabileceğinden söz ediliyor. Tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın adı da Şişli ya da Beşiktaş için geçiyor. AKP'nin İstanbul ilçe adaylarına ilişkin kulislere yansıyan adlar şöyle:

Küçükçekmece: Aziz Yeniay, Maltepe: İlhan Bilici, Bayrampaşa: Hüseyin Bürge, Eyüp: Ahmet Genç, Zeytinburnu: Murat Aydın, Ümraniye: Hasan Can, Şişli: Muhsin Divan, Pendik: Erol Kaya,Kadıköy: Ümit Özerol, Beşiktaş: Şahin Özer, Bahçelievler: Osman Develioğlu, Bakırköy: Taner Mustafaoğlu, Avcılar: İbrahim Bıçakçı, Tuzla: Mehmet Demirci, Beyoğlu: Ahmet Demircan

Başbakan Tayyip Erdoğan
ise bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla 1000'in üzerinde belediye başkan adayını açıklayacak. Ancak bunlar arasında Ankara, İzmir, Adana ve İstanbul adayları olmayacak.

ANKARA Büyükşehir'de yarış Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında geçerken, Çankaya için sürpriz bir şekilde ANAP'lı eski bakanlardan Yücel Seçkiner ile gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun adları öne çıkmaya başladı.

ADANA'da Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın adaylığına AKP örgütü karşı çıkarken, milletvekilleri de AKP Genel Merkezi'nde yoğun kulis yürütüyor. Ancak Erdoğan'ın Durak'ın adaylığı konusunda ısrarlı olduğu konuşuluyor.

İZMİR'de Erdoğan'ın sıcak baktığı ANAP'lı eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın adı ağır basıyor. Ancak tepkilerle uğraşmak istemeyen Erdoğan'ın İzmir adayını da son anda açıklayacağı belirtiliyor.

KONYA'da ise geçmişte Necmettin Erbakan'a yakınlığıyla tanınan FP'nin eski İl Başkanı Tahir Akyürek ile Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez arasında kıyasıya bir yarış sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!