AKP’ye oy vermeyen köy, çöplük yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

AKP’ye oy vermeyen köy, çöplük yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’ne bağlı Çeltikçi Köyü sakinleri, Orhangazi Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Korkusuz’un, son genel seçimlerde MHP’ye oy verdikleri için köylerine katı atık ve çöp depolama tesisi kurarak kendilerini cezalandırdığını öne sürdü. Başkan ise iddiaları reddetti.

AKP’li Başkan oya sinirlendi

Orhangazi’ye 10 kilometre uzaklıktaki, 230 haneli Çeltikçi Köyü’nden son seçimlerde MHP’nin 147 oyla birinci parti, AKP’nin 126 oy ile ikinci parti, CHP’nin 87 oy ile üçüncü parti olarak çıktığını kaydeden Muhtar Nihat Kan, "Belediye başkanı bu sonuca sinirlendi. Hemen ÇED raporunu hazırlatarak çöp arıtma tesisini 13 doğal su kaynağı bulunan köyümüze yaptırmak için çalışmalara başladı. Bu tesis yapılırken içme suyumuza çöp karışacak, aynı çöp İznik Gölü’nü kirletecek Belediye Başkanı resmen katliam yapacak" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ise Çeltikçi Köyü’ne yapılması planlanan atık su arıtma ve katı atık düzenli depolama tesislerine köylülerin tepki göstermesine anlam veremediklerini söyledi. Belediye Başkanı, Çeltikçi Köyü’nün bu çıkışının ardında siyasi fikrin olduğunu savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!