AKP seçim yarışına Siirt'ten başladı

Güncelleme Tarihi:

AKP seçim yarışına Siirtten başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2007 17:49

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Burada düşürdüler ama bu meydandan kalktık sizinle beraber” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti'nin ilk seçim mitingi Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasını yapacağı platforma “Siirt'in damadı geldi” anonsuyla davet edildi.

Konuşmasına, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nın kendisi için önemini değinerek başlayan Başbakan Erdoğan, bu meydanda neler olduğunu Siirtliler'in çok iyi bildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:“AK Parti seçim startını bugün bu meydandan veriyor. Atalarımızın bir güzel sözü var unutmayın: 'Yiğit düştüğü yerden kalkarmış'. Burada düşürdüler ama bu meydandan kalktık sizinle beraber. Şimdi farklı bir şekilde yola devam edeceğiz. Artık diyoruz ki, durmak yok. Yola devam. Durmayacağız... Bu millete, bu vatana hizmet yolunda 73 milyon vatandaşımız bir ve beraber olarak yürüyeceğiz. Buzu diğerlerinden ayıran bu.Siirt, Benim için vefanın, dostluğun kadirşinaslığın bir merkezidir. Siirt, Benim için ülkeme hizmetin ilk adımını attığım noktadır. İnşallah burada attığımız bu hayırlı adımla birlikte 22 Temmuz akşamı Türkiye yeni bir heyecanı yaşayacak.”

“SİZLER NOTUNUZU VERECEKSİNİZ”

Başbakan'ın bu sözleri üzerine, miting alanında bulunanlar, “Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin” şeklinde slogan attılar. Başbakan Erdoğan da bunun üzerine, “Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Farkımız bu. Biz ayrılığa değil, barışa geldik. Biz bölgeler arası dengesizliği kaldırmak için geldik” dedi.

Vatandaşlardan, geçmişin ve bugünün muhasebesini yapmalarını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:“Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekin. Başbakan olarak diyorum ki, milletim 22 Temmuz'da, şahsımı, arkadaşlarımı hesaba çekmeden biz kendimizi hesaba çektik ve karşınıza böyle geldik. 22 Temmuz'da sizler notunuzu vereceksiniz. Bugün çocuklar nasıl karne aldıysa sizler de bize 22 Temmuz'da bir karne vereceksiniz. Ya 'dur' diyeceksiniz, ya da 'yola devam' diyeceksiniz. Ben, bu heyecanınızdan, bu aşkınızdan şunu anlıyorum. 'Beraber yola devam' diyorsunuz.
Bizler sizleri çok ama çok seviyoruz. Bizim size sevdamız var. Bu sevda için bu yollara koyulduk. 2013 yılına sizlerden destek istiyoruz. Ardından 2023'e sizlerden destek istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye olarak hazırlamak istiyoruz.

Sizler, Türkiye'nin demokrasi tarihine Siirt'i altın harflerle kaydettiniz. Böyle bir yeriniz var. Bu ülkenin 81 vilayetine olduğu gibi Siirt'e farklı bir vefa borcum var.”

“İNSANI YÜCELT Kİ DEVLET YÜCELSİN”

Konuşmasında, Siirt'e yapılan yatırımlara da değinen Başbakan Erdoğan, “Ayrım yok. Bunu asla yapmadık, yapmayacağız, yapmayacağız” dedi.

Haberin Devamı


AK Parti hükümeti döneminde Siirt'e 850 derslik yapıldığını belirten Erdoğan, Siirt'in tarihinde böyle bir hızın olmadığını ifade etti. Siirt'te üniversite kurulduğunu kaydeden Erdoğan, Siirtliler'e verdiği sözleri yerine getirdiğini kaydetti.

“Muhalefet diyor ki, 'Doğu'ya ne yaptın?' Doğu'ya işte bunları yaptık” diyen Erdoğan, Siirt'e 3 tane devlet hastanesi yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:“Bunlar hayatında kaç tane yaptı? Bizim yaptıklarımız ortada. Bütün bunlar 'dertli' olmanın gereğidir, 'sevdalı' olmanın gereğidir. Bizim size sevdamız var. Bizim size aşkımız var. Ondan oluyor bunlar.Biz yola çıkarken bir şey söyledik: 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik. Ve devleti böyle yücelttik. Ama 'önce insan'... İnsanı öne çıkartmazsanız o ülkede refah düzeyinden bahsedemezsiniz. Ama insana değer verirseniz o ülkede refahı getirirsiniz. Biz devlet öncelikli çalışmadık. Biz insan öncelikli çalıştık. Millet öncelikli çalıştık. Bu yola böyle koyulduk.”

TÜM İLLERDE MİTİNG

Hükümetin ekonomi alanındaki çalışmalarını da anlatan Erdoğan, milli gelirin ve Merkez Bankası rezervinin arttığını, faizler ve enflasyonun düştüğünü söyledi.

Türkiye'yi, yarınlara güçlü bir şekilde hazırladıklarını kaydeden Erdoğan, “Siirt'i, Batman'ı, Muş'u, Diyarbakır'ı, Hakkari'yi, Van'ı, Erzurum'u, Kars'ı, Ağrı'yı Türkiye olarak görüyoruz. Ayrım yok. Gidilmeyen yer bırakmayacağız. Çünkü bu vatan bizim, bu vatan hepimizin” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri öncesinde tüm illerde miting yapacaklarını belirterek, kendisinin 50 civarındaki ildeki mitinge katılacağını, diğer illere de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün gedeceğini söyledi.

“ONLARIN DA OYUNU ALACAĞIZ”

Hükümet icraatlarından da örnekler veren Başbakan Erdoğan'ın konuşması, zaman zaman “Kıskananlar çatlasın” sloganıyla kesildi. Erdoğan da bunun üzerine, “Çatlamasın, çatlamasın. Onlara da ihtiyacımız var. Onların da oyunu alacağız” dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine, mitinge katılanlar “Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin” diye slogan attılar. Başbakan Erdoğan da, “Dedim ya vurmak yok. Onun vurulacak hali de kalmadı zaten. Siz onlara gereken cevabı sandıkta verin, sandıkta. 3 Kasım'da nasıl birilerine verdiyseniz 22 Temmuz'da da verin. Biz vurmaya değil, dedim ya biz sevmeye geliyoruz” diye konuştu.


“SİİRT SPOR DA DÜŞTÜĞÜ LİGDEN ÇIKACAK"

Siirt'in en kısa zamanda doğalgaza kavuşacağını söyleyen Erdoğan, TOKİ'nin de öğretmenler için kentte 800 konut yaptıracağını bildirdi.

Konuşmasında, Hasankeyf ile ilgili tartışmalara da değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Ilısu Barajı 43 yıllık hayaldi ve temelini attık. Ve bazıları bir şeyler söylüyor. Bu yalanlara inanmayın. 'Hasankeyf sular altında kalacak' diyorlar. Bu yalan. Biz tarihe saygılı olan bir ekibiz. Oradaki tüm eserler tek tek numaralıdır. Ve bu eserlerin hepsini aynen alıyoruz ve onları çok çok uygun yerlere taşıyoruz ve yeni bir Hasankeyf inşa ediyoruz. Bu yeni Hasankeyf adeta deniz manzaralı Hasankeyf oluyor. Nereyi seyredecek? Ilısu Barajını seyredecek. Bu bir çevrecilik anlayışıdır. Bu bir şehircilik anlayışıdır. Bunu anlamayanlar bunun da önünü kesiyor ve başka şeyler uyduruyorlar. Ilısu Barajı ile bu bölge hayat bulacak.”

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında bazı vatandaşların Siirt Spor ile ilgili sözleri üzerine de, “İnşallah, temennimiz odur ki, nasıl yiğit düştüğü yerden kalktıysa Siirt Spor da düştüğü ligden çıkacak” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından AK Parti Siirt milletvekili adaylarını tanıttı. Daha sonra Başbakan Erdoğan'a yöresel Siirt battaniyesi hediye edildi.

MİTİNGDEN NOTLAR

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri için startı, eşi Emine Erdoğan'ın memleketi olan, siyaset yasağının kalkmasının ardından milletvekili seçilip Başbakan olmasının yolunun açıldığı Siirt'ten verdi.

Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada okuduğu şiir nedeniyle ceza almış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakmak zorunda kalmış, cezaevine girmiş ve siyasi yasaklı hale olmuştu.

Başbakan Erdoğan, Siirt'e ilk olarak Hacı Abdülhakim Sancak Çarşı Camisi'nde cuma namazı kıldı. Vatandaşlar, camiye girerken Erdoğan'a, “Enişte hoşgeldin” diye seslendiler.

Cuma namazının ardından, beraberindekilerle Siirt Valiliği'ne giden Erdoğan, yöresel “Büryan kebabı” ve “Perde pilavı” ile kefirden oluşan öğle yemeği yedi.

AK Parti'nin Siirt mitingine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Ertuğrul Günay ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Siirt'te yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter de havadan kontrol yaptı.

Siirt'in caddelerinin AK Parti bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın posterleriyle süslendiği görülürken, AK Parti Siirt İl Başkanlığının hazırladığı “Sözde değil, özde lider”, “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” ve “23. Dönemde muhalefet partilerinden TBMM'ye milletvekili göndermeyeceğimiz için özür dileriz” yazılı pankartlar dikkat çekti.
Miting, aşırı sıcak bir havada gerçekleşti. Sıcak nedeniyle zaman zaman bazı vatandaşların rahatsızlandığı görüldü.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını, seçimler için özel olarak yaptırtılan TIR'ın üzerindeki sahne şeklindeki platformdan yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!