AKP’nin lekeli siciline eklenecek

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin lekeli siciline eklenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MHP Lideri, dün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Şirazesinden çıktı

“TSK’nın komuta kademesinin zirvesinde iki yıl görev yapan bir şahsiyetin, terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten dolayı böylesi bir yaptırıma maruz kalması çok vahim bir hadise olarak gündeme damgasını vurmuştur. Artık iyice şirazesinden çıkan darbe soruşturma ve iddialarının nerede duracağı ve kimleri kapsamına alacağı belirsiz ve şaibeli bir duruma gelmiştir. Bu sarsıcı gelişmeyle birlikte millet ordusu olan TSK büyük bir zan ve töhmet altına alınmıştır.  MHP, AKP’nin müdahale ve tesiriyle iyice siyasileşen yargı süreçlerinden son derece rahatsız olup, önüne gelenin terör örgütü kurmakla itham edilmesini çok tehlikeli ve marazi bir gelişme olarak görmektedir. Bölücü terörle mücadelede eşsiz kahramanlıklar sergileyen TSK’nın en üst mevkilerinde bulunmuş komutanları terör ve örgüt kavramlarıyla ilişkilendirmek ve asıl fail gibi sunmak ayıp ve vebal olarak AKP’nin lekeli siciline eklenecektir.

Haberin Devamı

Kaosa meydan verecek

TSK’nın ve mensuplarının terör örgütü kurmanın üssü olarak takdim edilmesi önü alınamayacak kriz ve kaoslara meydan verecektir. Milletimiz işleyen yargı süreçlerinin sonuçlanmasını ve adaletin ortaya çıkarılmasını acilen beklemektedir. Herkes bundan böyle elini vicdanına koyup düşünmelidir. Terör ürettiği suçlamasına maruz kalan ve hükümeti devirme planlarının merkez üssü haline gelmekle itham edilen TSK’nın; milletimizin, son yurdumuzdaki güvenliğini, birliğini ve bekasını nasıl sağlayacağı iyi analiz edilmeli ve ahlaklı bir muhasebesi yapılmalıdır.Öncelikle bu buhranlı sürece son verilmesi ve geciken adaletin adalet olmadığını herkesin, bilhassa AKP Hükümeti’nin anlaması büyük bir aciliyet haline gelmiştir. MHP, kökleşen sorun yumağından çıkılması için tarafsız bir bakışın hâkim olmasında sonsuz yararlar görmektedir. Konumu ve görevi ne olursa olsun, hiç kimsenin TSK’nın şerefli mensuplarını terör örgütü üyesi ya da yöneticisi gibi göstermeye hakkı ve haddi yoktur.

Bölücü emellere katkı

Haberin Devamı

Etnik terörle başarılı, etkili ve kahramanca mücadele veren TSK’ya milletimiz içtenlikle destek olmakta ve bağrına basmaktadır. Bilinmelidir ki, Türk ordusunu terörle aynı kategoriye sokanlar bölücü emellere katkı verdiklerini ve hain hedeflerine hizmet ettiklerini asla unutmamalıdırlar. Şayet terörün kanlı ortakları, işbirlikçileri ve karanlık yüzleri görülmek isteniyorsa Kandil’e, İmralı’ya, siyasi bölücülere ve Irak’ın kuzeyine bakılması yerinde olacaktır.”         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!