AKP’li başkana ‘zimmet’ten 27 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

AKP’li başkana ‘zimmet’ten 27 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 12:00

Adana'nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Havutlu Beldesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Mesut Ekici hakkında ‘zimmet ve görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla 27 yıl, 2 belediye görevlisi için 12’şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

 İhbar üzerine Havutlu Belediyesi’nde geçen yıl inceleme yapan müfettişler, Başkan Mesut Ekici’nin belediyeye ait araçları beldede oturan Şükrü Boğa’nın tarlasında bedelsiz çalıştırdığı, bütçe emanet hesabında kayıtlı 2 bin 500 YTL’yi kendi hesabında tuttuğu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım amacıyla verilen 30 bin YTL’yi zimmetine geçirdiği, 14 gün kullandıktan sonra bu parayı bankaya geri yatırdığını saptadı.

Başkan Ekici’nin ayrıca, ihalesi yapılmayan işlerin ihalesini yapılmış gibi göstererek belediye bütçesinden ödeme yaptırdığı belirlendi. Hesap İşleri Müdürü 40 yaşındaki Ergül Güzel ile Müdür Vekili 37 yaşındaki Aliye Aslankaçıran’ın usulsüz ödeme yaparak görevlerini kötüye kullandıkları anlaşıldı.

İncelemenin ardından Yüreğir Kaymakamlığı AKP’li Başkan Ekici ve 2 belediye çalışanı hakkında dava açılması için dosyayı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Haberin Devamı

BAŞKAN SAVUNMA YAPMADI

Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında Belediye Başkanı Ekici savunma yapmayıp, savunmasını hazırlamak amacıyla süre istedi. 2 belediye çalışanı ise suçsuz olduklarını iddia ederek, “Ödemeler belediye başkanının emriyle yapılmıştır. Başkan bize usulsüz ödemeler yapmamızı istedi. Kendisini uyardık. Kendisinin emriyle bu ödemeleri yapmak zorunda kaldık. İnceleme sırasında Belediye Başkanı, lehine ifade vermemiz konusunda bize baskı yaptı” dedi.

Aliye Aslankaçıran, 30 bin YTL’lik zimmet olayını da Kaymakamlığa kendisinin şikayet ettiğini belirtti.

VATANDAŞLAR DA ŞİKAYETÇİ

Havutlu Beldesi’nde oturan ve Belediye Başkanı Ekici’den şikayetçi olan Yüksel Yükselen, Nihat Kartal, Nebil Demirbaş ise, “Belediye Başkanı, Şükrü Boğa adına belediyenin aracı ile 60 kamyon harfiyat taşıtarak belediyeyi zarara sokmuştur. Ayrıca, Öz-Dikkaya firması beldemize kum, çakıl getirmediği gibi getirmiş gibi fatura düzenlemiştir. Belde için gönderilen 30 bin YTL’yi de başkan kendi şahsına harcamıştır. Beldenin menfaatine harcamamıştır” diye konuştu.

SAVCI TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı İsmail Zafer Kaya, suçun vasfı ve mahiyeti gözönünde bulundurularak AKP’li Başkan Ekici’nin tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Ekici’nin kaçma ve delilleri karartma durumunun olmaması nedeniyle tutuklanma istemini reddetti. Duruşma, Başkan Ekici’nin savunmasını yapması ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

"BAŞKAN'IN USULSÜZ SÜRGÜNÜNE UĞRADIK"

Havutlu Belde Belediyesi’nde geçen yıl, belediyenin Hesap İşleri Müdür Vekili Ergül Güzel (40), Güzel’in evlendirme memurluğu yapan eşi Gülseren Güzel (39) ile Ergül Güzel’den sonra Hesap İşleri Müdür vekili olan Aliye Aslankaçıran (37) ve sekreter Aysel Yaluk (43), bir kaç iş makinası dışında bir şey olmayan, boş iki odası bulunan belediye garajına atandı.

Memurlar daha sonra değişik mezarlıklara, ardından yeniden garaja tayin edildi. Belediye memurları, Başkan Ekici’nin parasal konularda yasaya aykırı emir ve talimatlarına uymadıkları için kendilerini sürgün ettiğini ileri sürdü. Mezarlık sürgününden sonra bozulan iş düzeninin ve yaşadığı stresin ruhsal dengesinin bozulmasına neden olduğunu bildiren Aliye Aslankaçıran, “Benim tek suçum Belediye Başkanı Mesut Ekici’nin hesap ve para işleriyle ilgili benden yapmamı istediği şeyleri yanlış bulup yapmamamdır. İsteneni yapmadık, usülsüzlük sürgününe uğradık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!