AKP istedi, Yeni Parti kaptı

Güncelleme Tarihi:

AKP istedi, Yeni Parti kaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 11:15

AKP'nin kapatılması halinde kurulacak yeni partinin logosunun güneş olacağı iddiaları boşa çıktı. 'Yeni Parti' adıyla kurulan bir parti 'Güneş'i kendisine logo yaptı.

Haberin Devamı

AKP’nin kapatılması olasılığına karşı parti yönetiminin, "yeni bir parti" ve "yeni amblem" için çalıştığı iddiaları, rakiplerini harekete geçirdi. Yaşar Okuyan, elini çabuk tutarak, Güneş amblemli Yeni Parti’yi (YP) kurdurdu.

 

AKP kurmaylarının kurulacak yeni partinin amblemini "Güneş" yapmayı düşündüğü, uzun süre önce vefat eden siyasetçi Yusuf Bozkurt Özal’ın partisi, "Yeni Parti"yi de isim olarak almayı istedikleri, kulislerde konuşulmaya başlamıştı. Fransa'nın önde gelen ajanslarından AFP, AKP’nin kapatılma durumunda bir parti kurma hazırlığı içinde olduğunu, simgesinin de güneş olduğunu duyurmuştu. Haberini AKP’ye yakın kaynaklara dayandıran ajansa göre AKP'li bazı yetkililer “Güneş simgesinin ampulden daha başarılı olacağına emin olduklarını” söylemişti.

 

Haberin Devamı

Bir süre Hürparti genel başkanlığını yapan ve bu partinin amblemi güneş olan Okuyan, bu haberler üzerine harekete geçti. Okuyan, 33 kişilik bir kurucu heyetle İçişleri Bakanlığı’na başvurararak, amblemi güneş olan Yeni Parti’yi tescil ettirdi. Okuyan, "Yeni parti merkez sağda yeni oluşumun da adresi olacak. AKP, patlak ampulle ortada kaldı" dedi.  

 

İçişleri Bakanlığı’na mesai saati biterken yapılan başvuruya göre Yeni Parti’nin 33 kurucusu bulunuyor. Türk siyasi hayatına 56. parti olarak giren Yeni Parti’nin Alper Tunga Aykaş ve Mehmet Ali Türk başta olmak üzere 33 kurucusu bulunuyor. Yeni Parti’nin Genel Merkez adresinin ise 620 TOKİ 33. Sokak No: 67/14 Mamak olduğu bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!