AKP: İslam ülkelerine örnek olalım

Güncelleme Tarihi:

AKP: İslam ülkelerine örnek olalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 14:02

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin diğer İslam ülkelerine örnek olabilecek yeni bir açılımı ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şener, Parlamento`da düzenlediği basın toplantısında, 2001 yılının en olumsuz olayının ``DSP-MHP-ANAP iktidarı`` olduğunu savunarak 2001 yılında ekonomiyi tahrip eden Hükümet`in 2002 yılını da tahrip etmeye yöneldiğini ileri sürdü. ``2001 yılının en önemli olayı, AK Parti`nin kurulmasıdır`` görüşünü savunan Şener, 2002 yılının en önemli olayınınseçim yapılması ve bununla AK Parti`nin iktidara gelmesi olacağını iddia etti.

Ülkelerin, sahip olduğu dini değerler ve milli özelliklerini tehlike olarak algılayıp büyüyemeyeceğini kaydeden Şener, bunların önemli bir kaynak olarak değerlendirilmesi halinde uluslararası camiada saygın bir yer edineceğini söyledi.

Halka ait değerler, kültürel ve milli özellikler ile dini duyguların Türkiye açısından büyük bir zenginlik olduğu gibi, Dünyaya verilen mesajlar için de önemli olduğuna işaret eden Şener, şu görüşleri ifade etti:

Haberin Devamı

``Artık dinlerarası diyalog, sadece din adamlarının katıldığı oturumlara terkedilemeyecek kadar ciddi ve büyük bir hadisedir. Uluslararası siyasi ilişkiler açısından yeni büyük bir platform halinedönüştürülmelidir. Dinler arası diyalog, din adamları arasındaki oturum olmaktan çıkarılıp, siyasetin ağırlığını koyduğu ve insanlara yeni mesajlar taşındığı alan haline dönüştürülmelidir. Yaşadığımız süreç, bunu ön plana çıkarmamızı gerekli kılmaktadır. İnanç ve kararlılıkla din, Allah, kitap, peygamber diyebilme iradesini kaybetmiş bir siyaset, zenginleşmenin huzur ve barışın adresini ıskalamış demektir. Zaman kaybetmemek için bu büyük açılımı ıskalamak yerine, siyasetin bu kavramlar etrafından dünyaya yeni mesajlar ve açılımlar getirmesi büyük faydalar sağlayacak.``

MİLLİ DEERLERLE KÜRESELLEŞME OKYANUSUNA AÇILACAĞIZ

Şener, bu açılımı getirecek olan siyasetin, buna önem verebilen kadrolar tarafından gerçekleştirilebileceğine işaret ederek, ancak dışpolitika alanında kısırlık yaşandığını savundu.

AK Parti olarak uluslararası arenaya yeni bir siyasi argüman ve diyalog alanı açmak amacıyla, Türkiye için faydalı olacak zemine dikkati çekmek istediklerini dile getiren Şener, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

``Sahip olduğumuz din ve kitap, bu açılımı sağlamaya yarayacak yüzlerce ayetle yüklüdür. Siyasetin bunun üzerinde düşünmesi gerekir. Kuranıkerim`de bu yönde ayetler vardır. Önemli olan, Türkiye`nin diğerİslam ülkelerine örnek olabilecek yeni bir açılımı ortaya koymasıdır. Ancak bunu ortaya koyacak irade, yalnız ve yalnız AK Parti`de vardır. Ayağımızı yerli değerlere, ülkemize basacağız, milli özelliklerimizle birlikte evrensel değerlere ve küreselleşme okyanusuna açılacağız.``

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!