'AKP İhvan'a desteğini kesmelidir'

Güncelleme Tarihi:

AKP İhvana desteğini kesmelidir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 22:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’a yönelik ambargoyu değerlendirirken, “Müslüman Kardeşler’i destekliyor başta AKP’nin Genel Başkanı; bu çok tehlikelidir ve o desteğini çekmelidir. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmelidir” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

RABİA SİMGESİNDEN VAZGEÇMELİDİR: Suudi Arabistan dahil 7 ülke, Katar’ı teröre destek vermekle suçladılar ve Katar’ın büyükelçi ve vatandaşlarını kendi ülkelerinde çıkmaya zorladılar. Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var. Birinci öneri; Katar, İhvan’a yani Müslüman Kardeşler’e desteğini kesmelidir. Bu konuda İhvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalıdır. Müslüman Kardeşleri destekliyor başta AKP’nin Genel Başkanı; bu çok tehlikelidir ve o desteğini çekmelidir. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmelidir. Siz gidiyorsunuz Müslüman dünyanın bir kesiminin terör örgütü olarak gördüğü İhvan’ın simgesini getiriyorsunuz, AKP’nin simgesi haline getiriyorsunuz. Bir terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz simge yaptınız. AKP’nin İhvan’dan desteğini süratle çekmesi lazım. İkincisi Yemen’deki kirli savaşın bitirilmesi konusunda başta BM olmak üzere Türkiye’nin de desteğini vermesi lazım. Üçüncüsü Türkiye, Suudi Arabistan ile Katar arasında taraf olmamalıdır, Arap dünyasıyla ilgili temel politikamız; dostluğumuzu koruyacağız ama kavgaların tarafı olmaktan özenle kaçınacağız. Tarafsızlığınızı korursanız çözümün parçası, ana aktörü olursunuz. Dış politikayı yürütenlerin dikkatli olması lazım.

O.K. NEDEN MİT’TE İSTİHDAM EDİLDİ: 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Şimdi, darbeyle ilgili kafamızda büyük sorular var. O.K. diye birisi MİT’e gitti. Darbe yapılacağını anlatan O.K.’nın ifadesi neden gizlendi? Sonra O.K. MİT elemanı oldu. Bir daha hiçbir savcı O.K.’nın ifadesine başvuramaz.

BANA FETÖ’CÜ DİYORLAR: Bütün muhalifleri FETÖ’cü diye suçladılar. Bunların hakkını savunuyoruz diye bana FETÖ’cü diyorlar. Ben hiçbir zaman ‘Ne istediniz de vermedik’ demedim, Persilvanya’ya gitmedim. Ali Bardakoğlu’nu hepiniz bilirsiniz, yaptığı açıklamada, ‘FETÖ’cülük bir maymuncuk gibi herkesin kendi konumunu güçlendirmek için ötekine doğrulttuğu bir silah oldu’ diyor.

FETÖ’NÜN DAMATLAR KOLU: FETÖ’cülerin baklavacılar kolu vardı, şimdi de FETÖ’nün damatlar kolu çıktı. Damatlar içeride ama onun üstünde hiç kimse içerde değil. Aynı menzile yürüyenler dışarda ama damatlar içeride, ülkeyi parsel parsel satanlar dışarıda, damatlar içeride, ‘dön artık bitsin bu hasret’ diyenler dışarıda, damatlar içeride. Darbenin siyasi ayağı ortaya çıkıncaya kadar, her türlü mücadeleyi yapmaya Türk milletine söz veriyorum. Darbenin siyasi ayağını ortaya çıkaracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!