AKP: Hukuk halka kıymık kıymık koklatılıyor

Güncelleme Tarihi:

AKP: Hukuk halka kıymık kıymık koklatılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 14:12

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik, dünyada özgürlük alanları genişletilirken 57. Hükümet'in halka hukuku "kıymık kıymık koklattığını" söyledi.

Haberin Devamı

Çelik, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Uyum Yasa Tasarısı konusunda Hükümet'i eleştirdi. Türkiye'nin "mini demokrasi paketi"ni tartıştığını kaydeden Çelik, "Dünyada özgürlük alanları genişletilirken, 57. Hükümet, halkımıza hukuku bir ihsanmış gibi ya kıymık kıymık koklatıyor veya mevcut hakları bile geriye götürecek düzenlemelere imza atıyor" görüşünü savundu.

Atatürk'ün "yurtta sulh cihanda sulh" vecizesinin, uzun yıllar aralıksız olarak savaşan Türk milletinin huzur ve sükunet özlemini ifade ettiğine işaret eden  Çelik, bugün ülkeyi yönetenlerin bu sözü  "yurtta sus, cihanda sus" şeklinde anladıklarını ileri sürdü. Çelik, "Ülkenin milli menfaatleri sözkonusu oldu mu uluslararası arenada sus pus olanlar, içerde ise kendi halkını susturuyor. Dışarıda susturulan, içerde susturan bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi. Hükümet'in Meclis'i esir aldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"İktidarın nimetleri, halkın menfaatlerinin çok ama çok önüne geçmektedir. İktidar kanadı adeta gözü kapalı olarak Hükümet'ten gelentasarıları onaylamaktadır. Son olarak, Emlak vergilerini arttıran kanunla ilgili rezaleti hep birlikte ibretle seyrettik. Sayın Başbakan, Emlak vergileri konusunda ölçünün kaçtığını itiraf etti. Birisi çıksın da Allah aşkına, bu Hükümet'in ölçüyü kaçırmadığı bir alan göstersin. Hangi konuda ölçü kaçmamış ki? Hükümet ölçüyü o kadar kaçırdı ki, halkımız olup bitenlerden dolayı aklını kaçırmak üzeredir."

MHP; AKLA, Ä°ZANA VE HALKA KARÅžI DÄ°RENÄ°YOR

Çelik, Uyum Yasa Tasarısı konusunda MHP'nin tavrını da eleştirerek, tasarının bu şekilde Genel Kurul'dan geçmemesi konusunda toplumun farklı kesimlerinde konsensüs oluşmuşken, "MHP'nin akla, izana ve halka karşı direndiğini" ifade etti.

"Milliyetçilik, millete deÄŸer vermeyi gerektirir" diyen Çelik, milletin ne dediÄŸinin öğrenilmesi için referanduma baÅŸvurulmasını istedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!