AKP’de retçi avı

Güncelleme Tarihi:

AKP’de retçi avı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 01:40

RETÇİLERİN listesini yazarken, objektiflere yakalanıyor. Kim? Ankara Milletvekili Faruk Koca.

Faruk Koca kim? Tayyip Erdoğan’ın en yakınlarından biri, Erdoğan’ın ev sahibi. Koca, o listeyi Erdoğan’a veriyor. Anayasa değişikliği oylamasında, parti kapatma maddesine AKP’den ret oyu verenlerin listesi. Fotoğraf öyle güzel çekilmiş ki, Koca retçilerin ismini yazarken, isimler gün gibi meydanda. O listede eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de adı var.
Tüzmen dün çıldırmış gibi, ağzına geleni söylüyor, küfürle karışık, söylemediğini bırakmıyor. Bunu açıktan yapıyor, gizli kapaklı değil. Tüzmen’in bu hali Başbakan’a iletiliyor.
Derin devlet sızdı
AKP’liler kendi aralarında retçi avına çıkıyor. Meclis’in lokantasında, bahçesinde, kulislerinde has AKP’liler retçi AKP’lileri izliyor. Sanki ellerinde bir kamera ve teyp, ret oyu verdiğini tahmin ettikleri arkadaşlarının peşinde. Amansız takip.
Çünkü; AKP içindeki bir teoriye göre, parti kapatmanın reddedilmesiyle birlikte, AKP’ye derin devletin sızdığı inancı yaygınlaşıyor. Kim bu derin devletle iş tutanlar? Hafiyesi işbaşında.
Çatlak burada oluşuyor. Ret oyu verenlere bazı arkadaşları acımasızca saldırıyor.
Ret oyunun ikinci nedeni, milliyetçiler. Anayasa değişikliğinin bölücü partilerin kapatılmasını önlediği düşüncesi.
AKP’ye göre, özetle, ret oylarında milliyetçi artı derin devlet ittifakı gibi komplo teorisi var.
Hâlâ yüzde 10
Öte yanda, BDP’nin desteğini çekmesi. Onun da nedeni, BDP yüzde 10 seçim barajının indirilmesi pazarlığını hâlâ sürdürüyor. AKP barajı düşürmeye yanaşmıyor, BDP de desteğe yanaşmıyor. En kritik maddelerden birinde, desteğini çekerek, AKP’yi güç durumda bırakıyor.
Pazar günü grup toplantısı yapan AKP, iki gün arayla, dün bir daha toplanıyor. Başbakan Erdoğan açık toplantıda grubunu okşuyor. Başka çaresi yok.
Dün AKP Grubu’nu izliyorum, koca salona bakıyorum, “The Day After” filminin sahneleri gibi. Filmde korkunç radyoaktif felaketin ertesi gününde, hayat tarumar oluyor. Hayat sil baştan. AKP Grubu dün içine kapanmış, böyle bir felaketin mahmurluğu içinde. Bu mahmurluktan çatlama, çökme, bölünme çıkması şimdilik uzak ihtimal.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!