AKP: Biz geriye bakmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

AKP: Biz geriye bakmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 15:22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, AİHM'in dünkü kararındanın ardından doğan RP`nin yeniden açılma ihtimaline ilişkin, "Biz geriye değil, ileriye bakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile birlikte KayseriBüyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yoğunburç Köprülü Kavşağı`nın açılış törenine katıldı.

Daha sonra basın mensuplarının, AİHM`nin RP hakkındaki son kararı ile ilgili sorularını yanıtlayan Gül, Refah Partisi`nin şiddete karışmayan, teşvik etmeyen, terörle hiç alakası olmayan bir parti olduğunu, iktidara geldiği dönemde son 10 yılın en iyi Türkiyesi`ni yaşattığını savundu. Refah Partisi`nin kapatılmasının yanlış olduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

"AİHM`nin RP`nin kapatılması ile ilgili 4`e karşı 3 oyla aldığı karar bize göre yanlıştı. Üyelere de bakarsanız eski Doğu Avrupa ülkelerinden üye hakimler vardı, dolayısıyla vicdanları tatmin eden bir karar değildi. Son kararı çok doğru buluyoruz, şu anda temyize gitmiş durumda. Yani AİHM`nin büyük kurulu karar verecek, bunu hep beraber bekleyeceğiz."

Haberin Devamı

RP GERİ DÖNERSE?

Refah Partisi`nin yeniden siyasi hayata dönmesi durumunda AK Parti`nin durumunun ne olacağı yolundaki bir soruya ise Gül, ``Kararın olumlu çıkması durumunda haksız bir şekilde suçlanan dönem bu şekilde tekrar haklı hale getirilecektir. Bu önemlidir. Ama biz şimdi geriye değil, ileriye bakıyoruz. Türkiye`nin yeniliklere ihtiyacı var. Önümüzdeki yıllar daha önemli. Türkiye`yi bu sıkıntıdan AK Parti`nin kurtaracağına inanıyoruz`` dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!