AKP, Anayasa taslağını Abant'ta yazmaya başlayacak

Güncelleme Tarihi:

AKP, Anayasa taslağını Abantta yazmaya başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 13:19

Sivil anayasa konusunda önemli bir adım yarın Abant’ta atılacak. AKP heyeti ile 6 akademisyenden oluşan Bilim Kurulu, anayasa değişiklik taslağı üzerinde Abant’ta ortak bir çalışma yapacaklar.Üç gün sürecek çalışma sonunda, AKP’nin kamuoyunun tartışmasına açacağı taslağın önemli bir bölümünün tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKP heyetinin başkanı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ANKA’ya, “Şu ana kadar tartışılanlar, bizim taslağımız değildi. Partimizi bağlayacak bir taslak olmadığını söylememize rağmen, birileri ya Türkçe bilmiyor ya da beyinleri dumura uğradığı için, parti taslağı gibi kabul ettiler. Taslak için çalışmamızı Abant’ta yapacağız. Üç günlük sürenin yeterli olup olmayacağını çalışmalar başlamadan bilemeyiz” dedi.

Bilim Kurulundan Prof Ergun Özbudun’un yaptığı açıklamalardan rahatsız olmadığını ifade eden Fırat, “Kendisi açıklamalarını parti adına yapmadığını, şahsi görüşlerini açıkladığını söyledi, ama bunu duymak istemedi insanlar” dedi.

Abant toplantısında taslak üzerindeki çalışmaların tamamlanamaması durumunda, Bilim Kurulu ile ikinci bir toplantının yapılması ya da AKP’li heyetin kendi içinde çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

AKP HEYETİ VE BİLİM KURULU

Abant toplantısına katılacak AKP heyetinde şu isimler yeralıyor:

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Prof Burhan Kuzu, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof Zafer Üskül, AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ, İstanbul milletvekili Ayşenur Bahçekapılı.

Bilim Kurulunda ise şu isimler yeralıyor:

Prof Ergun Özbudun, Prof Yavuz Atar, Prof Zühtü Arslan, Prof Fazıl Hüsnü Erdem, Prof Levent Köker, Doç Serap Yazıcı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!