AKOM: İstanbul'da kar çok etkilemeyecek

Güncelleme Tarihi:

AKOM: İstanbulda kar çok etkilemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 17:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte zaman zaman bölgesel kar yağışının görüleceğini, ancak bunun hayatı olumsuz etkileyecek şekilde olmayacağının tahmin edildiğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul ve çevresinin bugün, yarın ve Salı günü zaman zaman bölgesel olarak kar yağışı etkisi altında kalacağı belirtildi.

“Kar yağışının İstanbul'da hayatı olumsuz etkileyecek şekilde olmayacağının tahmin edildiği” kaydedilen açıklamada, her türlü olasılığa karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin acil ulaşım yollarında hazır bekletileceği bildirildi.

Açıklamada, sürücülerin tedbirli olmaları, emniyet şeritlerini işgal etmemeleri istenerek, araçlarda zincir, çekme halatı bulundurulması, gizli buzlanmaya karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Kentte, gece yarısından sonra hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesinin beklendiği de kaydedilen açıklamada, belediye ekiplerinin buzlanma riski olan köprü, viyadük ve E-5 katılım noktalarında tuzlama çalışması yapacağı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların pazartesi günü özel araçları yerine toplu taşım araçlarını tercih etmeleri, araçlarıyla çıkacak kişilerin ise trafik kurallarına uymaları istendi.

Haberin Devamı

VALİLİK VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valiliği, kentin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarının kentin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini gösterdiği kaydedildi.

Bugün öğleden sonra kentte başlayan aralıklı kar yağışının 15 Şubat Çarşamba gününe kadar süreceği bildirilen açıklamada, hava sıcaklığının da yurt genelinde 8-10 derece düşeceği belirtildi.

Açıklamada, “aralıklı görülecek kar yağışının çok etkili olmayacağının tahmin edildiği” de ifade edilerek, buna karşın vatandaşlardan araçlarıyla trafiğe çıkmaları durumunda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları, kar lastiği takmaları istendi.

Haberin Devamı

Açıklamada, ayrıca vatandaşlar trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, emniyet şeridini kullanmamaları ve resmi makamların uyarılarını takip etmeleri konusunda da uyarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!