'AKM yıkılsın yenisi yapılsın dayatılıyor' iddiası

Güncelleme Tarihi:

AKM yıkılsın yenisi yapılsın dayatılıyor iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 17:29

MİMARLAR Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu, “Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yıkılsın, yenisi yapılsın” görüşünün hala dayatıldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

AKM'ye ait ön projenin İstanbul 9’uncu İdare Mahkemesi tarafından iptali sonrası Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde saat 13.00’te değerlendirmenin yapıldığı ve beklentilerin sunulduğu toplantı düzenlendi. Toplantıya tiyatrocu Nedim Saban ile ressam Bedri Baykam, oyuncu Orhan Aydın da katıldı.

Eyüp Muhucu, “Yenisi İçerisinde operaya, baleye de yer verilsin, gibi görüşleri savunan kesimler, kendi görüşlerini dayatmaktadır. Sorun budur. Kendi dönüşüm süreçlerini, AKM’nin ticarileştirilmesi, özüne aykırı bir restorasyon süreci geçirmesi, Marmara Kafe’ye dönüştürülmesine kadar varan, engin görüşlerini geri çeksinler. AKM ile ilgili süreç her şeye rağmen sağlıklı bir şekilde işlettirilebilir” dedi.

Opera sanatçısı Tarık Çakar da,“30 yıldır opera çalışırken, bir koro salonumuz vardı. Hava alacak bir penceremiz bile yoktu. Yıllardır uğraştık. Bize küçücük bir pencere bile açtırmadılar. Şimdi yıkamadıkları AKM’yi içten yıkmaya çalışıyorlar. Ben sanatçı olarak bunları dile getirmek istedim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!