AKM’den sonra Anıtkabir hedefte mi

Güncelleme Tarihi:

AKM’den sonra Anıtkabir hedefte mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi parkıyla başlayan protestolara “Tencere-tava hep aynı hava” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, “Tencere dibin kara, seninki herkesten kara” sözleriyle eleştirdi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRDENBİRE YEŞEREN OPERA MERAKI
“Başbakan ‘Ben yaptım oldu’ hodbinliğiyle sabırları zorlamaktadır. Ancak ceberrut eğilimleri Taksim’de ters tepmiş ve kabaran toplumsal dirençle karşılaşmıştır. Başbakan tepkileri ilk başta basite almış ancak bu kez yanıldığı meydana çıkmıştır. Arkasından da Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkarak bir opera binası yapacaklarını ilan etmiştir. Başbakanın birden bire yeşeren bu opera merakı gözümüzden kaçmamıştır. Herhalde eşbaşkanlık unvanının yanına tenor sıfatını iliştirmesi de yakında gündeme gelecektir. Başbakan AKM’den ne istemekte, bu binanın neresi kendisini rahatsız etmektedir? Yoksa isminin başında Atatürk olmasından mı gocunmaktadır? Kime sormuştur da AKM’nin yıkım butonuna basmaya karar vermiştir? Anıtkabir de hedefte midir?

GAZA GELİNMEMELİ
Taksim’in hayat hakkına sahip çıkan kardeşlerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir. PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri de aşikardır. MHP’nin bölücü oluşumlarla isminin birlikte anılması dahi alçaklıktır. Biz dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz. Biz vatan mücadelesi verirken dört-beş ağaç gölgesine yatanlar acaba neredeydi? AKP’nin devrileceği tek yer sandıktır. Başbakan diktatörlüğe kaymakta, insanlarımızın özelini işgal etmekte, her şeyine burnunu sokmaktadır. AKP, Nazileri aratmayacak derecede sanki gaz odaları kurmaktadır. Ne olursa olsun çare demokrasidir, tek seçenek meşruiyet sınırlarında kalmaktır, gaz altında kalınsa da gaza gelmemektedir. Başbakan  ‘Evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var’ ifadeleri büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun? Kara gömleklilerini ve bindirilmiş kıtalarını nerede konuşlandırdın?    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!