‘Aklını yitirdi’ istifası

Güncelleme Tarihi:

‘Aklını yitirdi’ istifası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 00:00

Avukat Mehmet Aytekin, Ergenekon tutuklusu müvekkili Doç. Dr. Ümit Sayın’ın akli melekesini yitirdiğini iddia etti. Aytekin “Avukata ihtiyacı kalmayan Sayın’ın müdafiliğinden istifa ediyorum” dedi.

ERGENEKON Ana Davası’nın tutuklu sanıklarından olan ve 7 Aralık 2009’daki oturumda gizli tanık ‘Anadolu’ olarak ifade verdiğini açıklayan Doç. Dr. Ümit Sayın’ın avukatı Mehmet Aytekin, müvekkilinin kendisine ve genel anlamda herhangi bir avukata ihtiyacı kalmadığını belirtti. Aytekin “Ümit Sayın’ın akli melekesini yitirdiğini sizin de gözlediğinizi düşünüyorum. ‘35 yıl ceza alırsın’ tehdiyle, avukatın sorguya girmesini engelleyerek suç işlediler. Usul hatası ve yasadışı olarak adlandırılacak işlemler neticesinde hukuk ayıbı işlenmiştir. Avukata ihtiyacı kalmayan Ümit Sayın’ın müdafiliğinden istifa ediyorum” dedi.

Tekin’in avukatı terletti

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Ana Davası´nın 128’inci oturumunda, birleştirilen Danıştay Suikasti Davası´nın sanığı Osman Yıldırım, çapraz sorgusunda sanık Muzaffer Tekin’in avukatı Selin Deviren Tahtabiçen ile tartıştı. Tahtabiçen, Osman Yıldırım’ın el bombalarını Muzaffer Tekin ve Veli Küçük’ten almadığını, Alparslan Arslan’ın el bombaları attıktan sonra Veli Küçük’ün Beşiktaş’taki ofisine gitmediğini ve Osman Yıldırım’ın Muzaffer Tekin ile tanışmadığını iddia etti. Yıldırım ile Tahtabiçen arasında şu diyaloglar yaşandı:
Tahtabiçen Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Domuz Karikatürü’ne ilişkin ilk ifadenizde muhafazakar bir yapıya sahip olduğunuzu, eşinizin de başının kapalı olduğunu söylüyorsunuz. Daha sonra Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğiniz dilekçede eşinizin başörtüsü takmadığını ifade ediyorsunuz. Niye yalan söylediniz?
Yıldırım Çocuklarım başörtülü değil. Eski eşim başörtülüydü. Orada bir çelişki yok.
Tahtabiçen Savcıların bir sorusu üzerine el bombalarını aldığınız günün ertesi günü Cumhuriyet Gazetesi’ne attığınızı söylüyorsunuz. El bombalarını 1 Mayıs’ta aldığınızı belirttiniz. O zaman 2 Mayıs’ta atmış olmanız lazım. Ancak el bombası 5 Mayıs’ta atıldı. 2 Mayıs’ta atılan bir el bombası yok.
Yıldırım Onu bilmiyorum. Ama 5 Mayıs’ta attığım doğru.
Tahtabiçen Sizin el bombalarını 1 Mayıs’ta değil de 4 Mayıs’ta aldığınız, Alparslan Arslan’ın size bombaları eve girmeden evin önünde verdiği anlaşılıyor.
Yıldırım Nereden biliyorsunuz?
Tahtabiçen Kayıtlara dayanarak söylüyorum.
Yıldırım O zaman bombaları da orada almadım.
Tahtabiçen Evet almadınız. Çünkü öyle bir toplantı yok. Muzaffer Tekin’i daha önce tanıdığınıza dair şahidiniz var mı?
Yıldırım O birilerini hatırlayamıyorum. O şahitleri siz getirin.
Tahtabiçen Bizim şahitlerimiz burada. Sizi birlikte gören bir Allahın kulu yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!