Akit gazetesi yayınını durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Akit gazetesi yayınını durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 17:09

Akit Gazetesi yayın hayatına son verdi. Gazete kapanma kararını okurlarına 'Elvada' manşetiyle duyurdu.

Haberin Devamı

Gazeteyi yayına hazırlayan kadronun toplu fotoğrafının bulunduğu veda manşetinde "Zorbaların ve zalimlerin önünde eğilip bükülmeden zillete düşmeden yayınımıza bugün son veriyoruz" denildi. Gazete manşetinde ekonomik linç uygulandığını iddia ederek şu cümlelere yer verdi:

"Çok yoğun saldırılarla karşılaştık. Özellikle 28 Şubat sürecinde her gün bir tuzakla boğuştuk. Peşpeşe komplolar kuruldu, hepsini teker teker aştık. Ancak gazetemizi başvurdukları her türlü desise ile yakamayan şer odakları şu son günlerde hukuku da bir paspas gibi çiğneyerek ekonomik linç uyguladılar."

Arka sayfada ise 'yeni bir gazetenin sinyalleri' verildi. Hasan Aksay, Hasan Karakaya, Abdurrahman Dilipak, Kemal Güler, A. İhsan Karahasanoğlu, Ülkü Kumral imzasıyla yayınlanan yazıda "Akit ilk yayın hayatına girdiğinde de beş parası yoktu. Bugün biz daha çok imkanlara, dostlarımızın nezdinde krediye sahibiz. Akit'in ilk günlerine göre bugün bin kat daha güçlüyüz. Geçmişten gelen tecrübe ve bilgi birikimimizle en kısa zamanda yeniden birlikte olmanın çabası içindeyiz" denildi.

Gazetenin son sayısında yazarlar da köşelerini veda yazısına ayırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!